• 13 Aralık Urfa

Ekleme Zamanı : 6 yıl, 4 ay, 1 hafta, 4 gün, 12 saat, 29 dakika, 59 saniye önce
Urfa'da California gibi sağlam ve ağır bir favoriye rağmen para vermeye açık bir program var. Eleme yapma konusunda epey çalıştım, umarım başarılı olabiliriz.
 
 
Dr Fong'un yavrusu Kaçar Fevzi kum yeteneğini ilk yarışında gösterdi. Bugünkü Maiden'a göre daha iyi bir grupta son yüze kadar kazanırdaydı. Aksiyonları değişik bir tay, nerelere kadar gidebileceğini merakla bekliyorum. İlk yarışında gösterdiği hafif start problemi nedeniyle yanına seri bir at aradım ve tercihimi Yılan İndian'dan yana kullanıyorum. Yılan İndian grubun en iyi start çıkışına sahip, Maiden kazanacak potansiyeli de var gibi görünüyor. Kaçar Fevzi'nin olası start problemine karşı Yılan İndian'ı yazarsak ilk ayağı büyük oranda hallederiz.
 
 
 
İkinci, üçüncü ve beşinci ayaklar kaçak atların boş kalamayacağı, denk gruplu, zor yarışlar. Üç yarış da Doğu'da sürpriz çıkarmaya en müsait koşu tipleri. Yarış gidişi, form durumu, atların stilleri vs gibi detayları kullanarak bir sıralama oluşturdum, şablondan bakabilirsiniz.
 
 
 
California şahane bir at oldu. Çok yüksek tempolara kolay çıkıyor, devam edebiliyor, güven veren ve bence hala gelişime açık bir at. Saalih ile beraber koştukları yarışta rakibini karşı düzlükte tuta tuta ayırıp arka gruba uzak yapması hayranlık vericiydi. Yarışta yine Saalih var ama California'anın o kadar kolay bir temposu var ki Doğu'nun en seri atı Saalih'in yanından yarışın ortalarında kopup etkili de bir düzlük yarışı yapabiliyor.
 
Grup da gayet uygun, Excellence, Cheat, Jetgibi üçlüsüne mesafenin uzun olduğunu düşünüyorum, California'yı zorlayabilecek bir yarış performansları yok. Zartar kaçtığı zaman bie gelemiyor, bu grupta hiç tutmuyorum. Baba Abdullah mesafeye yatkın olsa da gücü çok sınırlı bir at. Sonuç olarak bankom California oldu.
 
 
 
Zeplin'in henüz en iyi yarışını koşmadığını düşünüyorum, son koşusu fena değildi. Kaçakların zayıf olmasıya yakın bekleme yaparak çok etkili bir yarış koşabilir. Yarışın abartılı favorisi Siverdays elbette yazılmalı ama tek düşünmeyi mantıksız ve çok riskli buluyorum. Cressida'nın etkili bir sürati var, aşırı boş kalır ve bariz bir sorun hissetmezse bitirebilir. Bormos da yazalım, tamamdır.
 
Bol şanslar..
 
 
 
1.Ayak: 5,9
 
2.Ayak: 3,15,14,13,2,4,6,1
 
3.Ayak: 11,9,2,7,4,5,12,1
 
4.Ayak: 1
 
5.Ayak: 9,5,8,10
 
6.Ayak: 12,2,3,13,15,8,4



Plase

1,2 / 5 / 3,15,14,13,12,2 / 11,9,2 / 1 / 9,5 / 12,2,3,13,15


Cengiz Gürbüz