• 13 Haziran Kocaeli

Ekleme Zamanı : 6 yıl, 10 ay, 5 gün, 22 saat, 20 dakika, 9 saniye önce

Özhaber yavrusu Alyanakalım’ın çıkmasından sonra Kocaeli programında bankomu Üzümbağı olarak belirledim. Kısa mesafe kaba kum için, Kocaeli seviyesiyle kıyaslanınca güzel bir pedigrisi var. İkinci annesi Bak Bak, Bakhaber, Dilşar Beyi gibi iki tane, uzun süre sahada kalan ve kısa mesafede her zaman iyi yarışlar koşan tay verdi. Kızı Üzüm Buğusu’nun dört tane koşan tayı var ve kendini gösterebildiği tek yavrusu, yine bir kısa kum atı olan Burağım oldu. Diğerleri zaten uzun süre sahada kalamadı. Üzüm Buğusu’nun Uçanbey’den verdiği  Üzümbağı, Urfa’da yaptığı 800/55 işiyle Bak Bak etkili bir tay olduğunu gösteriyor. Babası Uçanbey zaten bu senenin Şart-1 kazanma anlamında en iyi arap aygırlarından bir tanesi. Ben Üzümbağı’nın iyi bir yarış koşacağına eminim, umarım kazanır ve bu durgun dönemden bizi biraz olsun kurtarır.

Rakiplerini eleme sebebimden biraz bahsedeyim. Yarışın favorisi Derin Didem’i galoplarını çok beğenmemem ve Kaizbert kızlarının şimdiye kadar babalarının baskınlığını gösterememelerinden ötürü eledim. İzmir’de yaptığı 800/57 sonu 28 çalışarak galobu son derece sıradan, idare eder bir galop. Diyapir, Çapkancaş’ın yavrusu, Çapkancaş, özellikle taylık dönemi açısından fena taylar vermiyor ama aşağı yukarı hepsi sınırlı güce sahipler, Üzümbağı’nın orijinini daha potanslyelli buluyorum. Nazlı Gelin’in yavrusu Nazlıgelinim’in bu pedigriyle yüzde 6 dolaylarında tutulması idman durumunun çok iyi olmadığını düşündürüyor, zaten toplamda dört tane sprinti, bir tane sekiz yüz galobu var. Kırımhan yavrusu Mısırlıkız’ın idman durumu çok kötü.

 

İkinci tek ya da daha sağlam bir tek arayanlar son ayakta Görkemli seçeneğini değerlendirebilir. Kocaeli performansı bu grubun üzerinde, ben kalabalık gruptan ve biraz daha cazip olmasından ötürü Üzümbuğusu’nu tercih ettim ama bütün program üzerinde grubuna en hakim ve mesafesine çıkan at Görkemli gibi görünüyor.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 5,1,2,4,3

2.Ayak: 8,2,6,7,3

3.Ayak: 9

4.Ayak: 4,6,5,7,1

5.Ayak: 1,5,4

6.Ayak: 10,,5,1,2,15,6,16


Cengiz Gürbüz