• 13 Kasım İstanbul

Ekleme Zamanı : 4 yıl, 4 ay, 2 hafta, 1 gün, 8 saat, 52 dakika, 40 saniye önce

İlk koşuda Snowwaltz, Via Veneto arasında sıkı bir mücadele görünüyor. Snowwaltz’ın bir adım önde olduğunu düşünsem de ayırmayacağım.

 

Son koşusunda Vitara gibi bir atı ayırırken bu grubun en güçlü performansına imza atan Aslansoylu’nun geldiği durum bu tayları da geçebilecek düzeyde. Etkili bir stili var, kendini hiç sıkmadan yakın bekleyip etkili şekilde arttırabiliyor ki hem orijin hem aksiyon yapısıyla pist ayırmayan bir duruşu var.  Sentetik performansının eksik olmasını beklediğim Babamedet ve Sülünbike arasındaki numara mücadelesine düzlük çıkışıyla hakim olup direnmesini bekliyorum. İlk altılıyı tek banko oynayacağım, tercihim Aslansoylu.

Yarışın bekleme yapan diğer tayları Korkmazefe ve Güneşi Gördüm belirli bir seviyenin üzerine uzun süredir çıkamıyorlar. Aslansoylu’nun son koşusunda gösterdiği potansiyel bu ikilinin ortalamasından farklı ışık veriyor.

 

Treacherous’un favoriliği normal fakat bekleme atı olduğu için bu kadar favoriyken yıkmayı deneyebiliriz. Kaldı ki, biraz tökezlemesi durumunda devreye girebilecek, çıkış kollayan taylar var.

Radyocu Kız ilk yarışında vasat görünse de ikinci koşusunda düzlüğe kadar + üç yüz metre düzlük süratinde iyiydi, geliştikçe etkisi artacaktır, bugün daha iyisini yapmasını bekliyorum. İncibebek için de benzer şeyler söyleyebiliriz.

Bomba Awareness.

 

Gökyüzü’nün bugüne kadar tek sentetik yarışı var ve genel olarak bakıldığında en etkisiz yarışıymış gibi görünüyor. Mira Mira ile numara mücadelesini kaybedince tamamen bıraktığı bir yarış olmuştu. Yani o yarış çimde de koşulsa Mira Mira ile mücadele edip numara veren Gökyüzü’nün geldiği yerin farklı olacağını sanmıyorum. Bugün farklı bir sentetik performansı yapacaktır, yarışı çok kolay götürme şansı var ve son koşusunda gördük ki Arslanturbo’ya fazla zorlanmadan hakim olabilecek şekilde mesafe yeteneğine de sahip. Geçilirse benim için şaşırtıcı bir sonuç olacak.

Rakip olarak, bu kadar yavaş bir yarışta bence Estigeçti değil Göldem tercih edilmeli.

 

Takip eden iki yarışı kapalıya yakın geçeceğim zira bir Doğa Kanunu var ki bu sezon değil Veliefendi beni komple şehirden soğuttu.

 

Rampage son iki yarışı koşmamış olsaydı bu atların yanındaki Agf oransı daha farklı olurdu. Yine de geçileceğini sanmıyorum ama son koşusu gerçekten etkisiz. Hiç olmazsa bir Ganando Solo ilavesiyle biraz daha sağlam tutabiliriz, diğerlerine kaybedeceğini düşünmek mantıklı görünmüyor.

 

Magnum Opus bu grubu bir şekilde geçecektir. Winner Man’in son koşusunda Kocakaya ve 1500’ün etkisi büyük. Süratli de gelişince Kocakaya’nın imza yarışlarından biri oldu. Aynısını 1400’de Magnum Opus’a yapabileceğini sanmıyorum. Magnum Opus bankom.

 

My Başkan’ın öz kardeşi Josephine son koşusunda hissettirdiği net sprint kabiliyetiyle bu tayları geçecektir. En zayıf Maiden’ı yakalamış, zorlanacağını sanmıyorum.

Bol şanslar..

 

Birinci Altılı

1.Ayak: 8,10

2.Ayak: 3 ( Aslansoylu )

3.Ayak: 10,6,5,2

4.Ayak: 4,,1

5.Ayak: 7,5,3,2,1,8,4

6.Ayak: 10,6,4,1,2,8,7,9,3,5

 

İkinci Altılı

1.Ayak: 7,5,3,2,1,8,4

2.Ayak: 10,6,4,1,2,8,7,9,3,5

3.Ayak: 4,2

4.Ayak: 1 ( Magnum Opus )

5.Ayak: 2 ( Josephıne )

6.Ayak: 10,3,2,11

 
Cengiz Gürbüz