• 13 Mart Adana

Ekleme Zamanı : 6 yıl, 2 hafta, 21 saat, 43 dakika, 48 saniye önce

İlk ayağı iki farklı şekilde koşturarak, hangi tempoda kimin şansı artar / azalır hesabıyla dört ismi rakiplerinin önüne aldım.

Kumu eksik olan Lady Bourbon bugün ilk defa boş kalma şansı bulabilir. Felarof ve Ümitli ikilisini yarış başında arkasında tutmayı başarabilirse 1200’de bu gruba yakalanması zor görünüyor.

Felarof ve Ümitli’nin tercihlerinden pek emin olamadığım için iki ihtimale de hazırlıklı olmamız daha sağlıklı. Yarış gördükten sonra sezon başındaki durumunu yakalayan Famaa, ön grup temposuna bulaşmadan, gayet kolay yakın bekleme yapabiliyor. 1200 süratini değerlendirip beklemecilere de diri kalabilmesiyle değerli bir stil sahip, yazılmalıdır. Kocakaya iki yarıştır ısrar ettiği Kemancı Kız’ı yavaş yavaş kendi stiline alıştırmaya başladı, iyi koşacaktır. Ümitli bir şekilde Lady Bourbon’dan numarayı alabilir veya kontrollü bir yakın bekleme yaparsa şanslı olabilir. Kumaşı olan bir kısrak, genel olarak üst grup yarışı denediği için sağlıklı bir toto yakalayamadı, dikkat edelim.

 

Noble Boy ve Sempre Prima aynı gün farklı Maidenlarda benzer stilde koştular. Sempre Prima’nın geri adım atacağını sanmıyorum, stil değişikliği muhtemelen Noble Boy’dan gelecek, iki ata da şans verelim.  Coyote Fly kısa mesafe yeteneği ve her türlü yarış gidine uygun olmasıyla yazılmalı. Asi Meriç bugüne kadar koştuğu tüm yarışlarda görmezden geldiğim taylardan biriydi, son koşusu hariç yanılmadım. Tayda bir çıkış var, bugün şans vereceğim. Dikkat çekici son yarışıyla Achılles son tercihim.

 

Biraz zorlanarak da banko tercihimi Classic Harmony olarak belirledim. Kocakaya’nın tayı tanıması, mesafe ve benzer stilde yarış yapan Mandelino – Burulhan ikilisinin birbirini yıpratacağını tahmin etmem Classic Harmony’i tek yazacak kadar öne almamı sağladı.

Burulhan’ın iyi bir start çıkışı var ve şimdilik stil olarak ''bir veya iki gidip düzlükte hücum etmek'' tercihiyle koşuyor. Bu noktada Mandelino, Burulhan için zorlayıcı olacak. Mandalino, tipik Yonaguska özelliği olarak teşviğe başladığında çok çabuk hızlanan ve üç yüz metre de bunu kesmeyen bir tay. Gümbürgümbür ile beraber koştukları son yarışlarında rakibinin yanında uzun süre kalmayı başarabilmişti. Burulhan, Mandelino’nun akıcılığına karşılık vermekte zorlanacaktır.

Hıgh Pressure’nin son yarışına mesafe ve start problemi bahane edilebilir ama bugün Classic Harmony’i geçekse daha iyi koşmalıydı. Aradan dönen Ceylinim’i iyi bir Maiden’a denk geldiği için kondisyon problemiyle eleyebiliriz.

Sonuç olarak Kocakaya’nın çok sevdiği ve etkili olduğu bir yarış tipi olacak. Tayın yeteneğine ve yarışın düşündüğüm gibi gelişeceğine inanıyorum, bankom Classic Harmony.

Bol şanslar..

 

Not: Flyıng Bird’ü mesafenin aşırı kısalığı gerekçesiyle yazmadım. Düşük oyunlar ikinci tek olarak Zehir Hafiye'yi tercih edebilir.

 

1.Ayak: 3,5,7,8

2.Ayak: 8,7,4,2,1

3.Ayak: 1,,8,2,7,4

4.Ayak: 6,5,3,4

5.Ayak: 3

6.Ayak: 2,3,9,4,7,8,12


Cengiz Gürbüz