• 13 Mart Kocaeli

Ekleme Zamanı : 6 yıl, 1 ay, 1 hafta, 4 gün, 17 saat, 16 dakika, 16 saniye önce

Gümüşkesen’in mesafenin uzun, pistin Kocaeli dışı olduğu yarışlarını tamamen görmezden geliyoruz. Kocaeli ve kısa mesafe performansı bu grubun üzerinde. Yakın bekleyerek de sonuç alabilmesiyle Ellibeş, Murtaza gibi atların olası erken hamlelerinden etkilenmeyecektir, kazanmaya çok yakın olduğunu düşünüyorum. İkinci tek arıyor veya kontra oyun yapıyorsanız Gümüşkesen tercih edilebilir.

Maruf Tay, Uçanbilgin, Emirsoy ve Baykoç rakipleri.

 

İdeal mesafesini bulan Pamuk Baba, Ohetika’nın son yarışında olduğu gibi Resurraction’un üstüne erken gitmesi durumunda tam anlamıyla istediği şekilde bir yarış koşacak. Yeterli hazırlıklarıyla önceliği Pamuk Baba’ya verelim. Saltbae’yi 1700’ün uzun gelebileceğini söylemiştim, iki yaşlı dönemi için, kazanmak istiyorsa 1200 – 1400 aralığında kalmalı, geçebileceği grupta şanslı olacaktır.

Resurraction , Ohetika ve biraz hantal yapısına rağmen kalitesiyle Emice şans verdiğim diğer taylar.

 

Derin Sultan’ın grubun bekleme yapan dişileri Rengül ve Velican Kızı’na kaybedeceğini sanmıyorum. Bessey kısa mesafede kazanacak avansı almakta zorlanıyor, bugün muhtemelen Elmasınkızı’nı önüne alarak koşacak ve Elmasınkızı’nı çabuk ayırmakta da zorlanacaktır. Bessey’i  de eledim.

Rakip yazacaksak tercihimiz Elamsınkızı olsun.  Yarışı istediği yavaşlıkta götürebilirse bu seviyede de etkili olacağını düşünüyorum, Derin Sultan’a direnmesi için biraz şansa ihtiyacımız var ama bu kadar cazipken denemeye değer.

 

Winner Face’in, rakibi Anatolian Storm’a göre daha iyi yer tutabilmesi ve sprintine daha doğru yerde başlayabilmesiyle Kocaeli programının en ''doğru'' teki olduğunu düşünüyorum. Teke tek pozisyonundaki yarışta bankom Winner Face oldu.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 5,4,3,6,7

2.Ayak: 1,,6,2,3,5

3.Ayak: 5,6,2,9,8

4.Ayak: 3,4

5.Ayak: 2

6.Ayak: 1,5,6,4,7,8,10,12

 
Cengiz Gürbüz