• 13 Mart Urfa

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 1 ay, 5 gün, 12 saat, 22 dakika, 14 saniye önce

Vıctory Star Urfa’daki her yarışında biraz daha gelişti,  genel mesafe kalitesi olarak, Blacks Winner ile birlikte gurubun üzerinde olduklarını düşünüyorum. Muhtemelen sorunları var ki Urfa’ya getirdiler ama eksilmeden koşabiliyor. Son yarışında erken yürütmesine rağmen Kıng Ugly’e yarış sonuna kadar direnmesi ve daha güçlü görünmesiyle bu grubu geçecek seviyeye geldiğini düşünüyorum.  Mesafenin 2100’e uzaması da lehine olmuş. Çok iyi koşacağını düşünüyorum.

Blacks Winner 1700’de Lıon Kıng’i elinden kaçırdı, 2100 Lıon Kıng için çok zor bir mesafe, bu sefer işi kolay değil. Grubun kalanını Blacks Winner genelde geçiyor zaten.

Yukarıda da bahsettiğim gibi Lıon Kıng’e mesafenin uzun olduğunu düşünüyorum. Hıgh Tree ekürileri Blacks Wınner’ı geçemiyor.  Whıte Iron yarışın tek kaçak atı ama hem mesafe uzun hem de kopup gidebilen bir yapısı yok.  Deli İmparfator’un kısası daha iyi, Kırdemirkır sorunlu bir at, aradan apar topar Kısa Vade’ye gelmesiyle hiç hazır olmadığını düşünüyorum. Apiko Dora’nın Adana yarışları bence yeterli değil.

Sonuç olarak mesafenin en iyi atları Vıctory Star ve Blacks Wınner ikilisiyle günün en ciddi riskini  üçüncü ayakta alıyorum.

 

Mıster Çeko, Jetgibi ve Fleurine üçlüsü gruba bariz üstünler, özellikle Fleurine’in Urfa galobu güzel olmuş, elemeyelim.

 

Barbel’ın starttan oyalanarak çıkması Saalih’in tek kaçak olduğu yarışta öne gelmesini çok zorlaştıracağını düşünüyorum. Yarış gidişi Barbel için kolay olmayacak.

Saalih eğer Barbel doldura doldura sıkıştırmazsa uzun süredir ilk kez bu kadar boş kalma imkanı bulmuş, bence yazılmalıdır. Çikaskondikas’ın torunu Hülyakız güzel işleri ve kum yeteneğiyle son tercihim.

Serhoş Dede’nin 1200’de yetiştirebileceğini sanmıyorum.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 1,5,2,6

2.Ayak: 10,1,2,6,3,5,9

3.Ayak: 9,1

4.Ayak: 4,3,9

5.Ayak: 1,4,5

6.Ayak: 4,5,1,2,8


Cengiz Gürbüz