• 13 Mayıs Ankara

Ekleme Zamanı : 6 yıl, 10 ay, 2 hafta, 1 gün, 8 saat, 50 dakika, 4 saniye önce

Duomo’nun oğlu Star Ruby çok sırıtıyor. Hem kısaya hem kuma yatkın ve sürekli iyi atlar çıkaran bir kısrak pedigrisi var. Bir start çekmiş, kazanacağını düşünüyorum.

 

Yeltay yine kolay kazanacaktır.

 

The Daughter Sun 1200’de grubun en net sprintine sahip, en istikrarlı atı. İlk baktığımda tek yazarım diye düşündüm ama bu grubun yarışları her zaman yakın bitiyor, risk almayalım. Lady Krakow ve Mıss Eleni de günlerinde oldukları zaman The Daughter Sun’ın altında kalmıyorlar. Arasına rağmen kalitesiyle Misae de yazıp yeterli görebiliriz.

 

Kumda da idare etse de Blue Moonlight tam bir orta mesafe çim atı, iki yarıştır geri gelmesine aldanmayalım çimi çok başkadır. Glen yarışın performans favorisi, orta mesafede o da çok kabiliyetli. Kırdere’nin çimi de var, her şekilde gelebilen, yarış karakteri çok yüksek bir kısrak. Macadamia’nın İstanbul sentetik yarışı iyiydi, Best Spot, Aslan Koçum Maiden seviyesinin üzerinde atlar ki onları çok tecrübesiz haldeyken geçti, mutlaka yazılmalıdır. Tarsus Beyazı ve açık yarış atı verme potansiyeli her zaman olan Süs Biberi’nin kızı İrem Su son tercihlerim.

 

Shutka grubunu bulduğunda çok kolay kazanıyor ama son yarışının çok ötesine geçemeyeceğini düşünüyorum. Kolay kazanmasına rağmen yarış sonunda sermayesiz göründüğü bir yarış oldu. Bugün Cochabamba ile aralarında yedi kilo varken güvenmeyi riskli buluyorum. Cochabamba, Ankara kumunu çok seven Tony Obelix ve kısa kuma dönen Nezirkhan  da yazıp kapatıyorum.

 

Birinci Altılı

1.Ayak: 4

2.Ayak: 2,5,6,7,8,4,1

3.Ayak: 1

4.Ayak: 7,3,5,11

5.Ayak: 5,8,10,12,9,17

6.Ayak: 5,11,10,8

 

Runner Bull özellikle Adana’daki Tendürek Koşusu’nda orta mesafe çiminin bu gruptan daha iyi olacağın gösterdi, yarışın net favorisidir. Gürsoyhan’ın çim performansı beklenmedik kadar iyi oldu, ağabeylerinin aksine çimde çok daha kolay ve akışlı aksiyon yapıyor. Son yarışını yaparsa Runner Bull’u çok sıkıştırır. Kuru çimi bulduğu her yarış etkili olan Sinyor Şamil ile yarış kapanır.

 

Bosporus/Fuss çaprazlı Anka grubun kısa kum pedigrisi ve galop sıralamasında net şekilde önde çıkıyor. Fuss’un bildiğiniz gibi Nikulas, Dayı Melüt gibi kısa kumu çok iyi atları var, kızı Sabin’in de yarış performansı iyiydi, annesi kadar üretken bir damızlık olamasa da ortalamanın üstündedir. Bosporus’dan zaten bahsetmeye gerek yok. 800/49 işiyle, kuma yatkın bir tane tayın olmadığı bu yarışı kazanmalıdır, bankom.

 

Çimi bulan Desire çok koşacak, İdealist’i ciddi anlamda sıkıştıracağını düşünüyorum. Yarış görüp çok iyi görünen Koşanağa grubun üstünde potansiyeliyle kesin yazılmalıdır. Kekeç Bey ve Maraz Ali ile kapalı.

Beybaran’dan bir süreliğine elimi çekiyorum.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 7,3,5,11

2.Ayak: 5,8,10,12,9,17

3.Ayak: 5,11,10,8

4.Ayak: 8,3,9

5.Ayak: 1

6.Ayak: 3,2,1,4,10


Cengiz Gürbüz