• 13 Mayıs İstanbul

Ekleme Zamanı : 5 yıl, 11 ay, 1 hafta, 6 gün, 6 saat, 23 dakika, 35 saniye önce

İstanbul’da seyir zevki ve bahis anlamında şahane bi program var. Birinci altılı oynamak yerine ikinci altılıya çift şablon vereceğim.

 

MISS PLANET bıraktığı şekilde dönemese de gördüğü yarıştan sonra çok çabuk toparladı. Stil olarak bu yarışı kazanmaya en yakın tayın Mıss Planet olduğunu düşünüyorum. Noısy’nin temposu yarışın kaderi için belirleyici olacak. Peri Lina ve Grayamazon, özellikle Peri Lina uzun sprint yaparak başarılı olduğu için Noısy’i kaçırmamak adına erken hamle yapacaktır. Grayamazon da benzer özelliklere sahip. İkisi de süratini koruyabilen, kaliteli tempo atları. Süratli başlayıp o şekilde devam eden bir yarış olacağı kesin gibi görünüyor.

Miss Planet sprintine çabuk başlayan ve en az iki yüz metre çok etkili sprint yapabilen bir kısrak. Bu yarışta Peri Lina, Grayamazon ikilisine hakim olabilecek tayda bu özellik mutlaka olmalı. Mıss Planet hem kalite hem stil olarak tarife uygun en güçlü isim. Alternatif olarak değerlendirebileceğiniz kurgumun bankosu Miss Planet oldu.

Şahane bir yarışla İstanbul kariyerine başlayan Peri Lina en ciddi rakibi. Grayamazon mesafe uzadıkça grubun bir numarası olacak, bugün de kazanabilir. Şeker Hanım’ın, özellikle Mıss Planet’in eksik koştuğu bir yarışta bu grubu geçecek gücü var, olabildiğince geri bekleyip sprint hızını maksimum olacak şekilde ayarlamalı. Valencia ve Cosmic Dancer’ı bu dörtlünün bir adım gerisinde tutsam da sağlam oyunlara yazılmalılar.

 

Dede Taşı formda olduğu zaman orta mesafe – çim ikilisinde istikrarını bozmadan devam edip yarış gidişine göe alternatif geliştirebilen bir at. Bugün esas rakiplerine karşı muazzam kilo avantajı var, kesinlikle çok iyi koşacak. En iyi yarışını Halis’in altında koşup nefesini de bulmuş görünen Wınchester en sert rakibi. İki yarış gören Pan Reka’nın  orta mesafede uzuna göre daha etkil sprint yaptığını düşünüyorum. Muhtemelen çok geri planda kalacak, bu grubu geçecek gücü olduğunu unutmayalım.

 

PATRONİÇE 23 Nisan Koşusu’n da son dönemde bu grubun en iyi yarışını koştu. Küründük ön grubu kaçırmayayım  telaşıyla biraz erken yürümesine rağmen sonuna kadar yarışın içinde kalıp bu grubun en iyi sprinterlerinden Kınalı Kuzu’ya yarışın her yerinde hakimdi. Bugün Halis daha kontrollü bir yarış yapacaktır, erken yürüyen haliyle bile şahane koşan Patroniçe’nin kendi yarışını koşacağı bugün kazanmaya çok yakın olduğunu düşünüyorum. Ana oyunumun bankosu Patroniçe olacak.

Miss Planet tekli oyun için rakipleri Gözyaşı Gecesi, Falez, Sanberk, Amankaya ve Kınalı Kuzu.

 

Erkek Tay Deneme’de net bir favorim yok. Bodyguard Hero’yu en az Rhythm Dıvıne kadar tutuyorum. Ankara’dan şahane durumda gelen Civanım üç yaşlılığında biraz daha güçlenmiş görünüyor, yarışın içinde olacaktır. Dıstant Shınıng, Hep Beraber, Katma Değer ve Run And Win orta mesafede çok denk görünüyorlar ve Bodguard Hero – Rhythm Divine ikilisinin çok uzağında değiller. Bu üçlüden birinin kazanması da sürpriz olmayacak.

Bu yarışla ilgili söyleyebileceğim en iddialı şey Sharpa’yı hiç tutmadığımdır.

Bol şanslar…

 

İkinci Altılı

1.Ayak: 6,8,3,11,,1,12

2.Ayak: 7,3,6

3.Ayak: 11

4.Ayak: 4,6,2,1

5.Ayak: 2,8,4,5,,3,7

6.Ayak: 3,12,4,7,8,9,13

 

İkinci Altılı Alternatif Şablon

1.Ayak: 6

2.Ayak: 7,3,6

3.Ayak: 11,4,3,16,6,1

4.Ayak: 4,6,2,1

5.Ayak: 2,8,4,5,,3,7

6.Ayak: 3,12,4,7,8,9,13


Cengiz Gürbüz