• 13 Ocak Kocaeli ( Ekleme )

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 3 ay, 1 hafta, 5 gün, 17 saat, 49 dakika, 42 saniye önce

Son ayakta Arnavutbeyi gözümden kaçmış, şimdi dikkatimi çekti. Pedigrisi güzel ve son İzmir yarışı da hiç fena değil. Onu da ekliyorum


Yedili Ganyanın ilk ayağına Lady Sylvanas – Maglew ikilisi yeterli.

 

İlk ayak günün en zor yarışı, diğer koşuların tamamını az atla geçiyorum, bu yarışta risk almayalım. En çok Babaseyfi tutuyorum, Keremefe son yarışında öne gelemeyince hiç koşmadı ama bugün Tuncagün’den numarayı alabilir diye düşünüyorum, yazalım mutlaka. Onun dışında Kongo’nun tam mesafesi grup uygun, Gökdere için de benzer şeyler söz konusu. Tuncagün ve aradan dönecek olsa da grup için yeterli seviyedeki Catch Money ikilisini de yazalım kapalıdır.

 

Dişi Sava’nın gücü sınırlı ama çok çabuk bir tay, yarış başındaki sürati bu zayıf grupta ve 1200’de mutlaka fark yaratacaktır, kesin yazalım. Babafingo’nun Kocaeli’ndeki ilk yarışı kötü değildi, biraz yarış başında hantal kalıyor yoksa çok daha öne alabilirdim, grupta pedigri potansiyeli olan tek tay o. Akceren – Aktuğçe ekürilerinin de yeterli yarışları var, iyi de yer tutabiliyorlar. Son olarak, çok tutmasam da üç at yazmışken Dilercan da ilave edelim.

 

Tarıkhan’ın son yarışı çok iyiydi, dört yaşlılar arasında en iyi beş kumcudan bir tanesi kesinlikle Tarıkhan. Metal Fırtınası boş kalacak gibi görünse de son yarışında Şükrü’yü gelip yakalayan Tarık Han’ın Metal Fırtınası’nı da geçmeye çok yakın olduğunu düşünüyorum. Eğer mutlaka bir banko yazacaksanız benim önerim Tarık Han.

Şablona tamamen sadık kalacaklar Metal Fırtınası’nı da yazabilir. Tarık Han Kocaeli’ye ilk defa geliyor ve Metal Fırtınası’nın da boş kalınca iyi dayandığını biliyoruz, imkanı olanlar Metal Fırtınası’nı da yazıp sağlama alabilir.

 

Fratelli için grup biraz sertleşmiş görünse de yine boş kalabileceği şartları yakalamış. Kaneko yavrularının genelinin aksine Fratelli’nin mücadele gücü de var. Bu şartlarda bu grubun her zaman favorisidir.

Rakip olarak önce, mesafe faktörüyle Bavi Reş’in bir adım önünde olan More Than A Game yazalım, kapatmak için Bavi Reş.

 

Laşinkay ve Gümüşbahar ikilisinden başka tay yok gibi görünüyor. Laşinkay rakibine göre daha zayıf potansiyelli olsa da öne kolay gelebilmesiyle 1200’de Gümüşbahar’a yakalanmayabilir. 1400 olsa Gümüşbahar’ı kesin tek yazardım ama 1200 olunca ikisine de yazmak daha mantıklı. Son yarışında hiçbir şey olmasa da annesi Karacakız hatırına Sevimim’i de çok zayıf grupta yazıyorum.

 

Son ayakta Jungle Lıon hem son durumu hem de potansiyeli itibarıyla bu grubun oldukça önünde. Mesafe de tam istediği gibi, ancak Cıtys Pride boş kalırsa zorlanabilir gibi geldi bana. Uygun grupta, öne çıkabileceği bir 1200 yakalayan Cıtys Prıde’ı da yazıp yeterli görebiliriz. Çok aramama rağmen, özellikle Jungle Lıon karşısında içime sinen başka at bulamadım.

Kızıl Kourgan öne çıkamayınca çok etkili değil, hele ki 1200’de. Cıtys Prıde varken kaçma imkanı hiç yok. Fatoş Ana için de Cıtys Pride’ın olması sıkıntı, ayrıca Jungle Lıon da sert gelir diye düşünüyorum. Kaşen’ biraz baktım ama kumu çok zayıf. Aynı şekilde Demirrıfkı da vasat bir at.  Sınabung epey bozulmuş gibi görünüyor.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 2,6,3,8,1,5

2.Ayak: 6,4,1,,5

3.Ayak: 4/3

4.Ayak: 2,4,,6

5.Ayak: 4,3,6

6.Ayak: 10,2,11