• 13 Şubat Urfa

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 2 ay, 6 gün, 22 saat, 2 dakika, 24 saniye önce

İlk ayakta Tumbul Funda gücünü koşarsa şansı çok yüksek ki galobu da güzel, hem gidişat hem grup anlamında çok uygun bir yarış yakalamış, ufaltmak için tek deneyebilirsiniz.

 

Bürkan’ın Urfa yarışı bu grup için çok yeterli, aynı yarışı yaparsa en kötü ikinci olur. Dervişdayı’nın kısasını daha iyi buluyorum, grup da gayet uygun. Yakın bekleme yapabilen bu ikilinin, çok net ve etkili bir kaçağın olmadığı grupta risk edilebileceklerini düşünüyorum.

Turbocu muhtemelen Fakı Bey’den numarayı alamaz, Fakı Bey’in de hem kumu eksik hem geri gitmiş durumda, Deli Ünveren de öne gelmek isteyecek. Dolayısıyla ön gruptan bir atın düzlüğü koparak dönmesi bence zor. Bürkan ve Derviş Dayı ikilisinin virajla beraber ön gruba sarkarak yeterli olacaklarını düşünüyorum. En çok Baba Sönmez’den çekiniyorum ama iki ağır favorinin olduğu bir programa çok geniş oyun vermek istemedim, bozuk start çıkışı ve şablon tutarından dolayı Baba Sönmez’i  de eliyorum.

 

Akyıldırım Urfa’da üç yaşlı bir İngiliz tayının yapabileceği en iyi yarışı koştu, geçilmesi büyük sürprizdir.

 

Azadağa’yı Tekçapkan olmasaydı göz kapalı tek yazabilirdik ama bir iki tane beklemeciyi de yazıp sağlama alalım. Uçar Kaan’ın son yarışını çok önemsemiyorum, Adana’da Maiden çıktığı yarışı koşarsa Azadağa’yı zorlayabilir. Hozanbey’in de uzunu tutar bir görüntüsü var, Bilekkaya ve iki giderek de koşabileceğinin işaretlerini veren Tekçapkan’ı da yazarsak yeterlidir.

 

Acun’un yanına, sadece start çıkışından çekindiğim için dört at yazıyorum ama geçileceğini çok inandığımı da söyleyemem.

Yalaz’ın oğlu Soylubaysöz 1000/11 işi var, kapalı kutudur, diğer tayların neler yapabileceği az çok belli ve hiçbirinin Acun potansiyelinde olduğunu düşünmüyorum ama 1000/11 yapan kapalı kut bir Yalaz tayı denenebilir.

Sonra Kartalbaba, Oğlum Osman ve Prens Kedo.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 7/4,3,8,12,10

2.Ayak: 8,5

3.Ayak: 1

4.Ayak: 1,3,2,4,12

5.Ayak: 1/10,4,9,7

6.Ayak: 5,18,4,6,1,15,7,8