• 13 Temmuz Ankara

Ekleme Zamanı : 6 yıl, 9 ay, 1 hafta, 4 gün, 10 saat, 16 dakika, 56 saniye önce

Starbir çok yetenekli bir tay, eksik galoplu olmayıp biraz da sert gruba düşmeseydi eğer tek yazabilirdim ama şu haliyle riskli buluyorum. Çimde gitmeyen Abuzerhat’ın kumda kayda değer potansiyeli var, yazılmalıdır. Sonra Çelikkalkan ve Ser Emir.

 

James Bond’un kaderinde kapanmak var. Sürekli kalabalık yarış koşup düzgün yer seçememesinden ötürü bir türlü maksimum yarış koşamıyor. Buna rağmen son yarışını kazandı. Dişine göre grupta, hafif kısa mesafeye rağmen yine favorim. Memedim’in son yarışını beğendim, Akınla düzlüğe idareli gelip yarışın içinde olacaktır. Doğru yerde yürüyebilirse Ersözlü ve kalitesiyle Ankaralı da yarışın kesin yazılması gereken atları.

 

Karacabey taylarına torpil geçilmiş, Kısa Vade ayarında bile olmayan Grup 2 yarışla karşı karşıyayız. Canfatihim’i bomboş kalacağı bu grupta kesinlikle ilk at düşünmeliyiz. On dört at var, illa biri bozar diye düşünmeyelim, onun haricinde hiçbir at kaçak değil ve Canfatihim’in bu gruba direnecek potansiyeli var. Sorgunaslanı,  Selkut, Tekiner performans anlamında en yakın rakipleri. Yenişarlı’ya Kocakaya binişinin çok yarayacağını düşünüyorum, kalabalık, denk gruplu yarışlarda bekleme atına biniyorsa eğer Kocakaya muazzam performans gösteriyor, en yakın örneğini Berkuk gibi bir atla Beybaran’ı geçmesini gösterebiliriz. Son sırada Yakutiye tutuyorum.

 

Dördüncü ayağı Nıgella, The Dughter Sun, Kainat ve Guılty Pleasure ile kapatıp kendi haline bırakıyorum.

 

Programa ilk baktığımda Manticore’un yüzde elli – altmış civarı favori çıktığını düşünüp ''nasıl yıkabilirim'' hesabı yapıyorken üçüncü at çıkmasına inanamadım. Gözümden kaçan bir şey mi var diye defalarca bakmama rağmen tahmin ettiğim gibi Lady Girl’ün potansiyelinin bence aşırı abartılması ve Özcan’ın İrem Su tercihinin bu sıralamayı oluşturduğuna emin olunca Manticore’u yıkmak için bir sebep bulamadım.

Manticore’un hiçbir şeyi yoksa bile 1400/22 içindeki yarışı bu grupta net favori olması için yeterlidir. Bugün, düzlüğe kadar el sürmeden bomboş kalacak, düzlüğe sermayeli çıkan Manticore’u yakalayacak kadar hiçbirinin koşamayacağını düşünüyorum, bankom.

 

Baba Metin’in yanına mesafenin kısalmasıyla daha iyi koşacak Düşeş ve fena olmayan son yarışı, mesafenin iki yüz metre kısalmasıyla Fakı Bey yazıyorum.

Bol şanslar..

 

Sıralılar: 2.Koşu: 3 / 2,4   3.Koşu: 1 / 6   6.Koşu: 4 / 11,10,12,14,13  8.Koşu: 3 / 4,2,5

 

1.Ayak: 7,1,3,6

2.Ayak: 12,5,2,4

3.Ayak: 4,11,10,12,14,13

4.Ayak: 3,1,7,2

5.Ayak: 3

6.Ayak: 4,7,3


Cengiz Gürbüz