• 13 Temmuz Bursa

Ekleme Zamanı : 3 yıl, 9 ay, 1 hafta, 5 gün, 14 saat, 3 dakika, 24 saniye önce

Bursa iki ağır favoriden biri kaybederse paraya gidebilir, özellikle Köyağası Demir.

 

Lady Maya el değiştirdikten sonra daha etkili ve gelişmiş bir yarış koştu. Daha önce de iki eküri arasındaki transferler alan taraf adına olumlu sonuç vermişti, bu da öyle olacak görünüyor. İstanbul’dan gelenlere göre pisti bilme ve en az onlar kadar sınıf olma avantajıyla net favorimdir.

Bu kez mesafesini koşan Queen Of Fire ilk rakibidir. Heva son yarışının kağıt üstünde çok geri görünmesiyle iyice gözden düşmüş. Heva zaten limit üstü olan 1600’ü sert grupla koşarsa sonuç bu olur. Pisti dönebilirse bugün çok daha etkin koşacaktır. Melina Hanım sigorta. Daha fazla bence yazılmaz.

 

Dervişbey orijin kalitesi ve örtüşen performansıyla net favoridir. Çime daha yatkın bir ayak yapısına sahip görünen Hekimoğlu çabukluğunu bu kez çok daha etkili kullanabileceği mesafe ve pistte koşacak, yazılmalıdır. Balsena ikinci koşusunda yarış temposuna daha uyumlu, ne yapacağını bilen bir tavırla koştu. Uçanoğlu/Toşur çaprazı olup kısa çim sprintini her yarış biraz daha geliştirecektir. Üç tayı ayrımsız tutuyorum.

 

Köyağası Demir herhangi bir sapma veya başlama sorunu yaşamazsa kazanır. Ama ilk yarışındaki gözü hep dışarıda görüntüsü, bir Kaizbert olup bu tip işlere yatkın yapısıyla, agf oranını da düşünerek yıkmayı deneyeceğim.

Ahmethan fena bir tay değil, bu pistte Ketme faktörünü de düşünerek çabukluk yapmasını bekleyebiliriz, rakibi eksik koşarsa ciddi bir sürprizde imza atabilir.

Malatya Gülü son koşusunda düzlüğe yaklaşılırken el oynatmazken, virajda dışa savrulup tamamen gözden kayboldu. Bugün startı daha güzel, orijin ve görüntü olarak Bursa 1000 metre yarışına çok uygun bir tay olup mümkün mertebe ihmal edilmemli.

 

Bu da Bator uzun süredir bu kadar kolay öne gidebileceği bir yarış bulamıyordu. Dişine göre rakipler yanında, iyi formuyla zorlanmadan bitirmesini bekliyorum, bankomdur.

Bol şanslar..

 

Birinci Altılı

1.Ayak: 8,10,6,2,5

2.Ayak: 7,4,2,3,1,9

3.Ayak: 6,3

4.Ayak: 2,1

5.Ayak: 10,12,9,3

6.Ayak: 2,3,8

 

İkinci Altılı

1.Ayak: 10,12,9,3

2.Ayak: 2,3,8

3.Ayak: 1,9,3,8,2,4

4.Ayak: 6,1,11

5.Ayak: 3 ( Bu Da Bator )

6.Ayak: 7,3,6,2,8,11,1,12


Cengiz Gürbüz