• 13 Temmuz İstanbul

Ekleme Zamanı : 5 yıl, 9 ay, 1 hafta, 6 gün, 52 dakika, 33 saniye önce

Madrabaz’ın Kralaslan dolayısıyla kaçamayacağını düşünüp yarışı bekleme atlarına göre kurguladığımız zaman Atmaca Beyi günün net favorilerinden bir tanesi. Rodosto için de şartlar uygun görünüyor, en iyi yarışını yaptığını varsayarak Atmaca Beyi’ne diş geçirebilecek yeteneği olduğunu düşünüyorum. İki atla ilk ayağı geçebiliriz.

 

Junıor Dancer, Yenilmez, Serseri, Padrino gibi sağlam tempo atlarının olduğu kaliteli bir sürat yarışı izleyeceğiz.

Favorim Acceleration. Bu sezon sadece son 1600 yarışında tabela dışı kalırken, bugünkü yarışın favorisi İmpulsive’e oranla daha eforlu şekilde, ön grubu da kaçırmama hedefiyle koşunca, mesafenin ve grubun etkisiyle sonlarda yavaşlayan bir Acceleration izledik. Genel olarak Impulsive’den daha güçlü bir yarış koştuğunu düşünüyorum. Bugün mesafe, yarış gidişi ve grubun bir tık daha uygunlaştığını görüyoruz. Favorim Acceleration.

Bununla birlikte, kısaldığı kadar iyi koşan İmpulsive,  bir iki aksiyon toparladıktan sonra Yenilmez’i bastırabilirse Junior Dancer, sprint yarışına çok uygun yapısıyla Pendragon ve 1200’de güçlü kalabilen Storm Sea Swell şans verdiğim isimler.

 

Banko tercihimiz Bawepir olacak. Bawepir; kuru çim, kısa mesafe birleşiminde bu sezon ciddi aşama kaydetti. Düzlük ortalarında ön grubun üstüne hızlı şekilde yürüyüp sonuca gidebiliyor ve bugünkü rakipleri de gayet uygun. Dinçgör, Cabarreis, Gençberk tayfasına hakim olduğu gerekçesiyle bu iki attan bahsetmiyorum.

Hilaleda iyi bir Kaizbert olarak en ciddi tehdit unsuru görünüyor. Bu noktada Bawepir’in hızlı sprintinin işi çözeceğini düşünüyorum. Kaizbert’ yanında oyalanmayıp kolay hakim olunabildiği zaman geçiliyor. Bawepir kalitesi ve bunu başarabilecek stiliyle benim bankom.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 2,3

2.Ayak: 7,3,4,9,5

3.Ayak: 3,1,8,7,5

4.Ayak: 3

5.Ayak: 5,6,2,9,1

6.Ayak: 11,2,5,3,7,8


Cengiz Gürbüz