• 14 Ağustos Elazığ ( Ekleme )

Ekleme Zamanı : 6 yıl, 7 ay, 2 hafta, 2 saat, 19 dakika, 52 saniye önce

Eledigim tek at olan ikinci ayaktaki Seyitcan için Elazığ'da da iyi koşar duyumu gelince şablona almaya karar verdim. 


Elazığ programını çok beğendim, teksiz ama çok inandığım bir kurguyla şansımı deneyeceğim.

 

California kısalarda öne gelemediği için sert tempoda dağılıp yarışa küsüyor. Kazanabilmesi için böyle zayıf gruplu ve ön grup temposuna tutunabileceği bir yarış yakalaması lazım. Bugün de kazanmazsa işi çok zor. İzmir’den gelen, performans ve kum pedigrisi anlamında bu seviyelere fazla olan Royal Blast tek rakip tutuyorum. Elazığ’da ilk yarışı sert gruptaydı, yer tutuşunu son yüze kadar performansını bu grup için çok beğendim, mutlaka yazılmalı.

 

Üçüncü ayak atların stil ve güçlerinin doğru analiziyle eleme yapmaya çok uygun bir yarış. Cıtys Pride’ın kafayı alacak olması Düldülbir’in, Jungle Lıon’un ve Perfect Yıldız’ın şansı neredeyse tamamen bitiriyor. Concrete’in 1200’de toplayıp gelmesi çok zor, My Heart’ın da Eazlığ’ın 1200 temposunda zorlanacağını düşünüyorum.

Elizimizde Simental ve Kara Mahmut kaldı, iyi yer tutan, tam mesafesine ve uygun gidişli yarışa çıkan bu ikiliden birinin kazanması çok yüksek ihtimal.  Kısası daha iyi olan ve piste çok iyi uyum sağlayan Sawyer ve kaçamasa bile 1200’de tehlikeli olan Düldülbir yeterli.

 

O Ses’i bugüne kadar boş kalabildiği zaman hangi at geçmiş ki Korateş yüzde elli çıkıyor anlamak zor. O Ses’in yarış karakterine ve potansiyeline çok inanıyorum.  Bir - iki giden yarış stilleriyle muhtemelen lüte kalacaklar, O Ses’in en kuvvetli olduğu konu yanındaki ata asla geçilmemsiyken Korateş başa baş mücadelede daha kırılgan yapıya sahip. Ben O Ses’in kazanacağı düşünüyorum, sıkışanlar tek bırakabilir. Tek rakibi Korateş.

 

Powerrun Elazığ’a harika uyum sağladı, kısa kumda çok yetenekli bir tay. Son yarışını yaparsa günün en net favorilerinde. Bu sefer daha kolay boş kalma şansı olan Saalih ve ön grubu kaçırmazsa Spartacus ile yarış benim kafamda kapalıdır.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 1,3,9,4,6,7,13

2.Ayak: 3,6,,7

3.Ayak: 1,10,13,4

4.Ayak: 4,,5

5.Ayak: 3,2,6

6.Ayak: 1,6,7,2,3,10,4                                                                     

Cengiz Gürbüz