• 14 Aralık Diyarbakır

Ekleme Zamanı : 6 yıl, 4 ay, 1 hafta, 4 gün, 12 saat, 4 dakika, 51 saniye önce
Gözümün nuru Ettore ile yine bir 1200 yarışta buluştuk. Banko önerdiğim son koşusunda, yarışın kaçaklarından Racon startta kalınca Çöl Aslanı gibi 1200'de boş kalabildiği zaman çok tehlikeli bir atla mücadele etmek zorunda kalmıştı. Çok iyi yer tutmasının avantajı ve rakibinin zayıf son yüz performansını kullanarak kazanmayı başardı. Bu grubun kısada en nitelikli atı olduğuna eminim. Otantik ve Jungle Lion'un yarışa vereceği sürat ve beklemecilerin zayıflığıyla yine kazanmaya çok yakın buluyorum, orta ölçekli oyunlara tek bırakılabilir.
 
İçime sinerek eleyemediğim tek at Jungle Lion oldu. Özellikle 1200'de, Otantik'i düzlük başında bastırıp, iyi gruplarda sonuna kadar gelebildiği yarışları var. Gücünü koşarsa Ettore'ye sorun çıkaracak bir avans alabilir, geniş oyunlar ihmal etmeyip ilk ayağı Ettore - Jungle Lıon yazabilir.
 
Diğer atlardan biraz bahsedelim. Öztürkmen bu tip mesafelere daha yatkın olsa da ben yedili plase harici oyunlar için defterden sildim, gücünün Ettore'ye yeteceğini sanmıyorum. Çakabey bu mesafede virajda gruptan çok kopacaktır, yetiştirmesi zor. Selimbey bir ihtimal tehlikeli olabilir ama Jungle Lıon'ı kolay sıyırıp ara yapamayacağını düşünerek onu da eliyorum. Star Of Rock bitik durumda, Otantik varken şansı çok çok zayıf. Lefkeli'nin Doğu'da yarış kazanacak ne gücü var ne de stili buna müsait.
 
 
 
İkinci ayak, çoğu yarış boş kalmasından ötürü yazdığımız Gobaklı'yı yine yazacağız. Magma, Sağnakhan, Abjarkaya, Seçkiner ve Dayı Dayı ilaveleriyle kapalıdır.
 
 
 
Serseri'nin sürati ve Maktayman'dan numarayı alması yarışı karıştırabilir. Serseri çok süratli ve grubun fesah fersah önünde bir kaliteye sahip. Hışman'ın ısrarı ve güzel işleriyle tek nefeslik bir yarış yapabilir. Yakın giderek de gücünü koşabilen Maktayman ve gününde olduğu zaman bu tip sürat yarışlarında çok üst düzey koşabilen Vıctory Charm yazıp bıakıyorum.
 
 
 
Maiden yarışta birbirine çok denk görünen dört tane tay var, kimi elesek ciddi risk almış olacağız, ayrımsız yazılmaları önerimdir.
 
 
 
Sabırlım'ın kornej olduğu söyleniyor. ( nefesini etkileyen birtakım sıkıntıları var yani ) Sonlardaki dramatik duruşu buna bağlanıyor ki bana da mantıklı geldi, iyi bir erkek Cuvee tayının sürat yarışında o kadar durması normal değil. Bugün grup çok uygun ama risk alamıyoruz maalesef. Yine de, ilk ayakta sorun yaşamamız durumunda beşli için benim bir numaralı banko adayım Sabırlım.
 
Sonra, yakın beklemeyi etkili koşabilen, grubun iyi atları Prenses Meram ve Ayşegül yazalım. Yarış aşırı süratlenir ve Sabırlım eksik kalırsa son yüz için geriden gelen bir at aramakta fayda var, en uygunu My Vallee görünüyor.
 
 
 
Son ayakta da beş ata şans vereceğim ve bu yarışı beş atla net kapalı tutuyorum, ayırmazsak çok büyük olasılıkla sorun yaşamayız.
 
Bol şanslar..
 
 
 
1.Ayak: 5,,10
 
2.Ayak: 12,7,6,9,1,4
 
3.Ayak: 7,3,2
 
4.Ayak: 2,3,5,6
 
5.Ayak: 1,,2,4,3
 
6.Ayak: 2,15,12,11,14
 

Plase

1,5 / 5 / 12,7,6,9 / 7,3,2 / 2,3,5 / 1,2,4 / 2,15,12,11