• 14 Aralık Diyarbakır

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 4 ay, 5 gün, 4 saat, 4 dakika, 12 saniye önce

Simental’in tam mesafesinde artık bu atları geçmesi lazım. İlgilileri Simental’in uzunu sevmediğini ancak dört yaşının sonunda anlayabildiler ve kısa koşmaya başlayınca hem istikrar yakaladı hem de Kısa Vade seviyesine kadar yükseldi. Bugün grup çok uygun, Otantik, Fastest Man, Geleg Sıpas, Golden Countess, Miss Wolf gibi atlar yarışı çok süratlendirecek, ne kaçanlardan Simental’e dayanabilecek, ne de bekleyenlerden yarış sonu Simental’den kuvvetli olacak bir at var.

Otantik’in boş kalma ihtimalinden biraz çekiniyorum ama son yarışında Ataştacus’a saldıran bir Simental’in ne olursa olsun Otantik’i geçmesi lazım.

 

Son yarışında mesafenin 1400’e çıkmasından hafif etkilenen Akyol son aksiyona kadar dayanmasına rağmen ikinci oldu. Bugün grup hafif sertleşse de mesafenin kısalması daha önemli, yine numaraya çıkabileceğini düşünüyorum, çok iyi bir start çıkışı ve temposu var, kazanmaya çok yakındır.

Naifcan’ın kaba kumu da var, onun da tam mesafesi ve bu grupta elemek riskli gibi görünüyor.  Selimbey bu mesafelere çok iyi son verebiliyor, yarış beklenenden süratli giderse şansı çok artacak. Son yarışında start çıkışını düzeltmiş görünen Farozlu’nun oğlu Magneto’yu da mutlaka yazalım.

 

Vasatlık abidesi Yürüsurhat hafif kıpırdayan bir taya yine kaybedebilir, dikkatli olmak lazım. İki ters ata dikkat çekip sıralamayı şablona bırakıyorum.

Acun son koşusunda hafif takılarak çıktı, sert grupta düzlük performansı bu grupta iddialı olabilecek düzeydeydi. Gobakbey yavrusudur, mesafenin de uzamasıyla bu grubu geçebilir. Tayran Ağa eğer Akyavuzoğlu’ndan erken kurtulup boş kalabilirse tehlikeli olabilir, Yürüsurhat yıkılacaksa özellikle bu iki cazip tay mutlaka yazılmalı.

 

Leather Bag ve Doğa Maria ikilisinin öne gelecekleri bir yarış olarak kurabiliriz. Doğa Maria’nın son dönemde başarsız olduğu için bugün mutlaka kaçmaya çalışacağını düşünüyorum. Leather Bag muhtemelen iki gider. Blue Life da son iki yarışını virajda yürütüp düzlüğe önde çıkarak kazandığı için yarışın temposunun giderek artacağını ve öndeki iki kaçak için özellikle Blue Lıfe’ın sorun yaratacağını düşünüyorum.

Favorim çok uygun grup ve lehine bir gidişat yakalayan Sea Horse olacak. Anormal bir kilo dezavantajı yok, etkili kısa sprintiyle bu grubu geçmeye çok yakındır. İki bankolu oyun kuranlar için önerim Sea Horse.

Blue Life ve çok geniş oynayanlar için beklediğimden boş kalması ihtimaline karşı Doğa Maria yazıp geçebiliriz.

Bol şanslar.

 

1.Ayak: 3,7,5,2,6,1

2.Ayak: 2

3.Ayak: 5,1,4,11

4.Ayak: 8,1,4,2,5

5.Ayak: 1/4,,3

6.Ayak: 4,2,3,5,7,8,9