• 14 Aralık İstanbul ( Ekleme )

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 4 ay, 5 gün, 18 saat, 13 dakika, 52 saniye önce

İkinci ayak Aslanstar ilave ettim 18.03 itibarıyla.



Sri Pekan/Danhill Dahcer çarazı Çebertay çok süratli ve kalburüstü bir pedigriye sahip. İlk yarışında tam mesafesinde ve çok sert rakiplerin olmadığı bir yarış yakalamış, mutlaka etkili olacağını düşünüyorum. İdman pistindeki görünümü ve özellikle sahaya gelir gelmez ilk işinin 400/21 olması kabiliyetli bir tay olduğunu gösteriyor. İlk ayak olmasından biraz çekindiğim için tek öneremedim ama cazip bankoyla başlamak isteyenler Çebertay’ı düşünebilir.

Explosıve’in tayı Entertaınment’in ilk yarışı bu grup için çok iyiydi, sentetikteki son yarışında gücünü koşmadığını düşünüyorum. Çok uygun grupta mutlaka yazılmalıdır. İstikrar yakalayan Burundi de kesin etkili olacak. Run For Steel’in idman görünümü berbat olsa da Luxor hatırına yazılabilir,  Es Es Runner’ın tam kardeşi Cat İn The Hat son tercihim.

 

İkinci üçüncü ayakları denk ve tehlikeli bulduğum için yorum yapma gereği duymuyorum. Seddifi en kötü ikinci olur ama tek yazacak güveni de vermiyor bana. Üçüncü ayakta Ramazan Efendi’yi mutlaka yazmak lazım.

 

Banko tercihimi Yeşilmaske’den yana kullanıyorum. Hisarhan’ın oğlu Yeşilmaske zamanla kendini buldu ve sentetik, çim ikilisine çok daha yatkın bir tay. Ankara çiminde kazanırken de önlerde önermiştim ve çimi bulunca çok iyi koştu.

Bugün Alemin Kralı ve Benyoğum gibi ilk defa karşılaşacağı ve İstanbul tayları olmaları nedeniyle biraz fazla büyütüldüklerini düşündüğüm atlarla koşacak. Bu grupta da kazanmaya çok yakın olduğunu düşünüyorum, yüzde 10 gibi bir Agf’de yakalamışken risk edilmeye değer.

 

Bekirim istikrarlı bir tay, kendi grubunu yakaladığında özellikle 1200,1400’de Bekirim’e güvenilebilir.  Ama çok gelişim gösterebileceğini zannetmiyorum, gücü sınırlı bir tay. Bugün gelişebilecek bir iki tay gözüme çarptı, onları da değerlendirmek istedim.

Halis’in bindiği Youmzain tayı Hasafet’i önce yazalım. Doku’nun 4/3 kardeşi Lucky Irısh’ın ilk yarışı fena değildi, zamanla Bekirim’den aşağı kalmayacağını düşünüyorum, bugün de etkili olabilir. Son olarak Kınalı Yürk’ün tayı Duke Of Prospero yazıyorum. Kınalı Yörük kısa çim – sentetikte çok iyi bir anne, Kaneko’dan verdiği bu tay da ilk yarışında eşgali ve süratiyle dikkat çekti, zamanla mutlaka gelişecektir, biraz nefes yaptıysa bugün de şanslı olabilir.

 

Son ayakta Saten’i çok tutuyorum. Saten değişik bir tay, mesafe ayırmıyor, kaba, uzun aksiyonlu görüntüsüne rağmen belirli bir temposu var ve her mesafede bunu uzun süre koruyabiliyor. Böyle atlar stil itibarıyla yarış kazanma özelliği düşük olan atlar. Ama Saten bugün çok uygun grup yakalamış ki çok da iyi durumda. Günün bir başka banko alternatifi olarak Saten düşünülebilir.

Kara Arda ilk rakip tutuyorum, Kara Arda bu seviyeler için iyi bir tay, gayet de istikrarlı. Mesafe performansının Çakıltaşı ve Gürman Ağa ikilisine göre az da olsa daha iyi olduğunu düşünüyorum. Son olarak aradan düzelmiş şekilde dönen Yiğiter ve biraz uzun mesafeye rağmen Furkan’ın sakin binişiyle Çakıltaşı ikilisini yazıp günü kapatıyorum.

Gürman Ağa’yı bu dörtlünün az da olsa gerisinde olduğunu düşünüp risk alarak eledim, kesin gelmez diye bir iddiam yok, yeri olanlar yazabilir.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 2/3,1,9,12

2.Ayak: 7,5,2,8,9,3

3.Ayak: 1,3,2,8

4.Ayak: 2

5.Ayak: 2,4,7,3

6.Ayak: 5/8,3,7