• 14 Ekim Ankara

Ekleme Zamanı : 6 yıl, 6 ay, 5 gün, 17 saat, 39 saniye önce

Umutcicegi'nin rakam hatasi duzeltildi.


Umutçiçeği
’nin son durumunu çok beğeniyorum, bugün iki rakibine oranla yer tutma avantajı olacak ve bence Ankara kumunda daha etkili, ilk altılıya tek yazılabilir. Coşkunhan’ın bu atlara kaybetmesi düşünülemez, ikinci bankom Coşkunhan.

 

Mıster Rıght bir önceki kum yarışında kısa mesafe yeteneğini gösterdi. Son yarışında gördük ki çimi de var, iyi bir grupta yakına ara altıncılık yaparken düzlüğün her yerinde akışlıydı. Yaşlı atların olduğu, uygunlaşan grupta kesinlikle yarışın içinde olacaktır. İdeal jokeyini bulan Lady Krakow, süratli yarış, uygun grup avantajlarıyla yaşlı atların en şanslısı, iki at bende yeterli.

 

Kızıltuğ, Radarcı ve Şafak Vakti ayrımsız tutuyorum, kapalıdır.

 

Maiden yarış gayet cazip görünüyor. DortmundMajor Trowback gibi çıkış içinde, potansiyelli taylar var. Royal Avsar – Star Ruby ve saf kısa kumcu pedigrisiyle Just Fearless sıralaması mümkün olduğunca bozulmamalıdır.

 

Undaunted biraz kilo biraz rakiplerin çeşitli sebeplerle eksik kalmasından ötürü sert bir grubu kolay geçerek buraya geliyor. Aman aman beğendiğim bir at değil ama yanına kim yazılır noktasında ciddi sıkıntı var. Yolcu Han desek, Happ World’ün boş bırakacağını sanmıyorum, kalsa bile Undaunted sezon başına oranla rakibine ciddi üstün durumda. Soydan Ankara kumunun atı değil, kaba kum kalitesi Undaunted’ın altında. Famıly Joy zaten rakibinin gerisindeyken bir de kilo problemi var, Crassus’a mesafe çok uzun. Lıfes Magic’in buralara gücü yeteceğini sanmıyorum.

Sonuç olarak Undaunted bence rakipsizdir.

 

Mahaybar’ın kendiliğinden yüksek temposu Artuklu’nun öne çıkmasını zorlaştırabilir, son koşusundaki start çıkışı güvenilir değildi. Dolayısıyla cazip sonuç çıkarmaya açık bir yarış. Bay Emir’i bile ciddi anlamda zorlayan Romeo, hafif kumlara biraz daha yatkın olsa da bu grupta çok şanslıdır. Kaba kumda hep iyi taylar veren Şifa’nın şimdiye kadarki en üst düzey yavrusu Hüradam muhakkak yazılmalı. Yurdakul hem performans hem tecrübe anlamında grubun Artuklu ve Romeo ile beraber grubun en iyi ismi, yarış gidişi de uygun görünüyor. Ajda torunu Serdümen’e kaba kumda bir şans verelim.

Geniş oynayanlar Ser Emir, Cömert Çocuk ve Beyşehirli üçlüsünü de yazabilir.

Bol şanslar..

 

 

Birinci Altılı

1.Ayak: 5

2.Ayak: 3

3.Ayak: 3,6,7,1,5

 

İkinci Altılı

1.Ayak: 4,7,2,1,3,5,8,6

2.Ayak: 9,7

3.Ayak: 1,4,2

4.Ayak: 6,2,5,3,7

5.Ayak: 1

6.Ayak: 1,9,4,13,11,,3,10,2

 

Cengiz Gürbüz