• 14 Eylül Elazığ

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 7 ay, 5 gün, 7 saat, 15 dakika, 50 saniye önce

Omerta’nın kızı Kurtar Zeyna uzayan mesafeye rakiplerine oranla daha yatkın görünüyor, son yarışında Borbore’nin biraz erken tempoya girmesinden de faydalanarak rakibini kolay geçmişti, uzayan mesafede de bunu yapmaya yakındır. Warrıorson son yarışında startta kalınca mecburen beklemek zorunda kaldı ve hayatının en iy yarışını koştu, bugün de muhtemelen bekleyecektir ve mesafeyi de tutma ihtimaliyle şans verilebilir. İsiktarlı yapısı ve tecrübesiyle Borbore ve Royal Abjar’ın son yarışında az da olsa kıpırdayan yavrusu Has Abjar ikilisi daha sonra düşünülebilecek taylar.

 

Abelard, Antioxidant ,İnnocent Love, Pepe Hacı ve Geleg Sıpas beşlisi öne gelmeye çalışacak atlar. Bunlardan hiçbirinin start çıkışı ve ayak çabukluğu teşviksiz öne gelmek için yeterli değil.  Geleg Sıpas ısrar ederse bunu yapabilir ama ona da biraz mesafe uzun, sert tempoda bitirmesi çok kolay değil. Abelard ve Antioxidant ikilisi zaten ısrar edene hemen  numarayı bırakan stile sahipler.  Pepe Hacı eski formunda ve seriliğinde değil, Antioxidant yarış içinde kolay gidip aniden duran, çok dirençsiz bir at ama önde bomboş kalırsa bir anda kapatılamayacak bir fark yaklayabilir, yine de bu yarışta risk alacağım için eliyorum.

Mıamı Beach bu şartlar altında ve uygun grupta çok şanslıdır, bekleyenlerin bir numaralı ismi, önde gidecek atlar hem çok üst düzey değil hem de birinin çıkıp avans alması zor görünüyor, dolayısıyla son yarışını fazla ölçü almadan yarışın net favorisi olarak görebiliriz.

Abelard hem öne çıkabilen hem de yakın bekleyip yürütebilen bir at, start yeri de çok iyi, düzlüğe doğru ön gruba hakim olup yeterli avansı alabilir, kalitesi bu grup için fazlasıyla yeterli. Bu ikilinin risk alma açısından gayet uygun olduğunu düşünüyorum.

 

Taşçı Pehlivan Yemcireşitle abuk subuk öne çıkma kavgasına tutuşmadığı sürece farklı seviyeye sahip olduğu grupta kazanmaya çok yakındır.

 

Maruf Bey son yarışında start çıkışı problemini aşmış göründü, Gallopıng Wısdam sürekli ensesinde olmasa çok daha farklı bir sonuç alabilirdi. Bugün yarışa tek kaçak olarak giriyor, Anizarbos ve Target Lıfe gibi Maruf Bey’in iyi çıkması durumunda onun temposunu kabul edecek iki at dışında ön grup yarışı yapan bir isim yok. Bu şartlarda, yarış içinde çok kolay akıp yüksek tempolara çıkabilen Maruf Bey kapatılamayacak bir fark yakalayabilir, cazip banko arayanlar için önerim Maruf Bey, tam sıralamam şablonda.

 

Doğa Maria oldukça uygun grupta, en sert rakibi Osmaniye Çocuğu’na oranla çok daha iyi yer tutabilme avantajjını kullanarak kazanmaya çok yakındır, yedili plaseye tek olarak düşünülebilir, bu grupta iki ata birden geççilme ihtimali bana çok gerçekçi gelmedi açıkçası. Osmaniye Çocuğu iki yarışında da farklı pedigrisini ispatlayan performanslar gösterdi, düzlüğe kopmadan çıkması durumunda şansını çok artıracak. Moonbow Dıvıne Lıght’ın Vettori kızından verdiği bir tay, Elazığa gelir gelmez farkını belli etti, bugün Lady Orora,Yağız Kız, Golden Countess gibi öne gelmeye çalışacak rakipleri olmasına rağmen ihmal edilemeyecek bir sınıfa sahip. İstikrarlı ve yeterli yarışlarıyla Düldülbir, kalitesiyle Prıncess Sirena, iki üç yarıştır kötü koşsa da biraz kıpırdaması durumunda Dreamy ve grubun uygunlaşmasıyla Hür Tumbul daha sonra şans verdiğim taylar.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 8,5,1,3

2.Ayak: 6,1,11,12,7/4,5,8

3.Ayak: 6,3

4.Ayak: 3

5.Ayak: 3/6,1,4,2,7

6.Ayak: 5,6,13,1,7,3,4



Altın Oyun..