• 14 Haziran Ankara ( Ekleme, Güncelleme )

Ekleme Zamanı : 5 yıl, 10 ay, 1 hafta, 2 gün, 20 saat, 16 dakika, 25 saniye önce

Altıncı koşuya 3 Vıctory Cry eklenmiştir. Yeşil Deniz'in çıkışından sonra AKILLIOL'u tek bırakıp, beşinci ayağa kumcu pedigrili, çok cazip agf oranına sahip ÖZBİLDEN'i ekledim.



Üç Maiden içinde en zayıf yere düşen Oğuzboylu mesafenin de yardımıyla rakipsiz görünüyor. İlk altılıya banko olarak işaretliyorum.

 

Yoldaş’ın muhtemelen ağır favori çıkacağı üçüncü koşu, jokey tercihlerine, öndeki Akçeşme – Lord ikilisinin ilişkisine göre Yoldaş için zorlaşıp cazip bir sonuçla bitebilir.

Akçeşme’nin aprantisi Çetin Taş Lord’a numarayı verecektir. Kesinlikle erken yürümeyen bir apranti. Bilbilan, Sedatbey gibi atlardan kurtulan Lord kolay şekilde boş kalır göründüğü bu yarışta mutlaka dikkate alınmalı. Yoldaş ve en iyi Ankara kumunu koşan Kızıltuğ yarışın en güçlü atları. 1200 koştuğu her yarışın içinde kalmayı başaran Akçeşme’yi de yazalım. Dört atın yeterli olacağını düşünüyorum.

Katı Semih’i bu mesafelerde çabukluğu yapamadığı gerekçesiyle; Asaletli’yi 1200’deki dağınık görüntüsü sebebiyle eledim.

 

Yeşil Deniz’i çime rağmen ilk yarışında tek yazmıştım. Yer tutma sorunu yaşayıp bariyere de kapanınca çabukluk yapan taylara tam anlamıyla cevap veremedi. Genel olarak taydan beklediğimi buldum diyebilirim. Kum için çok özel bir pedigrisi var. Çakıcı Efe, Zirve Tay gibi çok istikrarlı fakat belirli noktanın üstüne çıkamayan taylar veren Küpeli’den Ateştopu çok daha güçlü bir tay verecektir. Yeşil Deniz üç yaşlıların kumunu domine etmeye aday bir tay, net favorim.

Akıllıol, Yalaz’ın iyi yavrularının karakteristik özelliklerini taşıyor. Geniş göğüslü, iyi start çıkışı yapmasını rağmen süratini bulması için elli metre aksiyona ihtiyaç duyan, pek çok açıdan tipik bir Yalaz tayı. Kumla buluşması, yarışta etkili bir sürat tayının olmamasıyla Yeşil Deniz’i bugün için zorlayabilecek tek isim Akıllıol.

 

Kandemirkır, Kırdemirkır gibi güçlü kum atları veren Küçükmatra’nın oğlu Karakeçiağası’nın ilk yarış sürati oldukça dikkat çekiciydi. Sezonun lider aygırı Şimşeğinoğlu’nun anneye katkısı şimdilik tayın eşgal ve süratini bir tık geliştirebilme şeklinde görünüyor. Kum ve 1300 şartlarında Karakeçiağası’nın sürati çok daha etkili olacaktır. Zayıf grubu geçeceğini düşünüyorum. Bankom.

Bol şanslar..

 

Birinci Altılı

1.Ayak: 3,2,6,4,5,1

2.Ayak: 6

3.Ayak: 5,4,6,1

 

İkinci Altılı

1.Ayak: 5,2,4,7,6,3

2.Ayak: 1

3.Ayak: 2,5,8,9,6,3

4.Ayak: 1,2,4

5.Ayak: 2,6

6.Ayak: 4,5,1


Cengiz Gürbüz