• 14 Haziran İzmir

Ekleme Zamanı : 5 yıl, 10 ay, 1 hafta, 2 gün, 11 saat, 46 dakika, 28 saniye önce

Dördüncü ayak Pomalin’in koşmayacağı konuşuluyor. Şablonu koşmadığını varsayarak hazırladım. Koşarsa değişiklik yapacağım.

 

İlk yarışını kolay kazanırken akıcı sprint yapan Gürdemirkır’dan sonraki kaba kum, yumuşak çim yarışlarında aynı performansı göremedik. Kum yarışı kesinlikle ölçü değil. Yumuşak çim koşusu benim beklediğimin çok altında oldu. Başarısızlığını biraz pist, biraz 1200’e ilk defa çıkmış oluşu biraz da grubun sertliğine bağlıyorum. Bugün pistine, grubuna dönüp tempo anlamında da lehine bir yarış koşacak. Kaçanlardan etkisiz olanı Saygılıkızı’nın numaraya ısrarı Uğanbike’yi olumsuz etkileyecektir ki bence en ciddi rakibi Uğanbike. Başlar başlamaz bariyeri bulma şansı olan Gürdemirkır’ı, sprintini çok daha etkili yapabileceği İzmir pistinde kazanmaya çok yakın buluyorum.

Öncelikli düşündüğüm gidişatın gerçekleşmeyip Uğanbike’nin numarayı alabilmesi durumunda Uğanbike’nin de şansı çok yüksek. Sonuç olarak Gürdemirkır – Uğanbike ikilisiyle risk alabileceğimiz bir yarış olduğunu düşünüyorum.

 

Filik’in kızı Derya Sultan annesi gibi kır ve süratli bir tay ( Lead Soldıer ) vermiş. Filik’in kır yavruları Son Of A Legend ve Flick The Swıtch’in karakteristik özellikleri don rengi ve sürat bire bir şekilde Lead Soldier’e geçmiş görünüyor. İlk yarışında iyi bir Cuvee oğluna çok az farkla kaybederken dışındaki atların bariyeri kapamasından ciddi şekilde etkilenmişti. Mesafenin yüz metre uzayıp grubun bir tık aşağı düşmesiyle, düzlüğe çıkışı ilk yarışına çok daha dengeli olacak. Kazanmasını bekliyorum.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 4,2,5,7

2.Ayak: 3,2,1

3.Ayak: 1,2,5,,4,6

4.Ayak: 4,3

5.Ayak: 3

6.Ayak: 2,6,9,3,15,4,11,8,14,5,7,13


Cengiz Gürbüz