• 14 Kasım Kocaeli

Ekleme Zamanı : 6 yıl, 4 ay, 2 hafta, 1 saat, 52 dakika, 48 saniye önce

Kızılhan, Kartalömer ve son yarışını kaçarak kazanırken son dönemki en iyi yarışını koşan Sultanbatur üçlüsü yarışı süratlendireceklerdir. Bunlardan sadece Kızılhan boş kalırsa tehlikeli olabilir, onu da en kötü Kartalömer’in bozacağını düşünüyorum.  Öncelik bekleme atlarında.

Özcan’ın direkt Kızılhan’ı rakip görmek gibi komik bir tercihle bindiği Cefakeş doğal olarak son yüzde bayıldı. Bugün düzlük yarışı yapacaktır ve çok şanslı. Yeşilmaske yarışın objektif favorisi.  Yarış gidişi yakın bekleme atlarına çok uygun görünüyor, grupta bunu yapabilecek ve gücüyeter konumda sadece Ünalamaca var, ihmal etmeyelim. Sonra, kafalarına göre takılan Beratbey, Ahmin ikilisi ve kapalısı için Kızılhan.

 

Banko tercihimi oldukça güvenerek Balyeci Salih’den yana kullandım. Sürati, temposu ve yarış karakteriyle Kocaeli’de boş kalabildiği her yarış fark yaratıyor. Bugün öne meyil edebilen Junior Zappa ve Aslan Koçum var. Ama ikisinin de yakın giderek koşabilme opsiyonu olduğu için, sert kaçacağı yüzde yüz olan Balyeci Salih’e takılacaklarını sanmıyorum. Mecburen düzlük yarışı yapacaklar. Tempoyu hafif yüksek tutsa bile boş kalan Balyeci Salih bu grupta kesinlikle risk edilmelidir, bankom.

 

Blue Power son dönem performansıyla öne çıksa da bu kadar ağır favoriliğini tehlikeli buluyorum, kaybetmesi benim açımdan sürpriz değil. Win For Me hayatının en iyi durumunda, hafif kumları da koşabiliyor, ciddi rakiptir. Mesafenin az da olsa kısalması lehine olan Megaforce düzlük başında yarış çalabilen stiliyle düşünülmeli. Dengesiz yapılı, koştuğu zaman iyi koşan Chıcago son tercihim.

 

Seri bir Country Reel tayı Erkan Abi’nin varlığı Captaın Steel’i zorlayabilir, öne çıkamazsa yarış göründüğü kadar kolay değil. İlk rakip elbette Uçankuş, virajda yarışın içinde kalabilirse, daha önce geçebildiği rakibine karşı yine şanslı. Erkan Abi’de Country Reel’in sürati var, kısrak sülalesi de handikap düzeyinde olsa da kaba kum için istikrarlı. Yüzde 1 yakalamışken denemeye değer.  Slug’ın torunu, saf kaba kumcu bir babaya sahip Kaanbeyli ilk defa koşacak taylar içinde pedigrisi, idman durumu ve erkek olmasıyla en çok içime sinen tay oldu, geniş oynayanlar yazabilir.

 

Son iki yarışına oranla grubun çok uygunlaşması, istikrarlı yapısı ve güven veren stiliyle orta ölçekli oyunlara Emirsoylu kesinlikle tek yazılabilir, Agf oranı da bence makul.

Kapalısı Tutarlı, Sökmen Bey ve Zağnos.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 9,10,4,1,2,6,11

2.Ayak: 2,4,8,1,7,5

3.Ayak: 2

4.Ayak: 1,4,5,2

5.Ayak: 1,8,,3,4

6.Ayak: 5,,4,9,10


Cengiz Gürbüz