• 14 Mart İstanbul

Ekleme Zamanı : 6 yıl, 1 ay, 1 hafta, 2 gün, 6 saat, 46 dakika, 56 saniye önce
İlk yarışında kıyıdan köşeden kendini gösteren Jaiya'nın ikinci yarışındaki gelişimi hayranlık vericiydi. Bu gruptan herhangi bir atı yedi yaşında sahaya getirin, alacağı sonuç Jaiya'nın yanına yaklaşamaz.
 
Yarışma isteği, eşgali, gücü bu grubun çok üzerinde ve ilk yarışının üstüne kısa zamanda koyabilmesiyle güvenilir olduğunu da düşünüyorum. Mesafe konusunda en ufak şüphem olmadığı gibi bence Yağmurun Fısıltısı ile arasındaki fark uzunda Jaiya'nın lehine dönecek. Çok uygun grupta bankom Jaiya oldu.
 
 
 
Üst gruba çıkan Döver'in boş kalacak oluşu iştah kabartıcı görünüyor. Yarışı koşturmaya çalışalım. Döver sorun yaşamadan liderliği alıp, düzlüğe kadar yarışı istediği şekilde getirecektir. Dibinde Akkula, onun arkasında Alişir ve en geride Reisoğlu'nu göreceğiz. Akkula istediği yerde etkili yürüyebilen bir at, dolayısıyla hakim olamasa bile yarışı uzun süre Döver ile lüt pozisyonunda tutabilir. Döver'in yanına gelen herhangi bir ata geçilmesi çok zor görünüyor, Akkula'nın hakim olmasına izin vereceğini düşünmüyorum. Bu noktada asıl çekinilmesi gereken isim Reisoğlu. Boş kalan iyi bir Kiazbert'i geçebilecek bir atın sonlarda hızlı gelip bir anda ayırabilen bir stile sahip olması lazım. Reisoğlu güç, stil ve Akkula - Döver didişmesi düşünüldüğünde bu tanıma uyuyor. Dolayısıyla dördüncü ayak sıralamam Döver - Reisoğlu şeklinde.
 
 
 
Fırey Ates'in bu kadar ağır favori çıkması beni rahatsız etti. Mesafede ve üçlülüğünde gelişeceğine katılmakla beraber yetenek olarak bu grupla arasında çok büyük bir farkın, en azından orta mesafede olmadığını düşünüyorum.
 
Her yarış biraz daha dolu gelen, mesafenin uzaması lehine Cosmic Cloud, Fırey Ates ile denk yarış koşabilen potansiyeliyle Şeker Hanım, sürat ve devamlılık açısından şahane pedigriye sahip Çıksalın, Enhance'in kızı Tımetosaygoodbye ve kapamış olmak için Yele sıralamasını ayrımsız yazıyorum.
 
 
 
Korik sevmediği şartlarda bir yariş koştuğu zaman anormal geri gelmesiyle totosuna bakılmaksızın ne zaman iyi ne zaman koştuğu doğru analiz edilmesi gereken bir at. Sentetik harici yarış kazanma ihtimali çok zayıf, tercihen mesafe de 1500 ve civarı olmalı. Grubuna göre uzunda da güvenilebilir ama olmazsa olmaz koşul yarışın sentetik, grubun uygun olması. Önde sert kaçan bir at da yoksa Korik'in iyi koşacağına emin olabilirsiniz. Bugün bahsettiğim bütün şartlara uygun bir yarış koşacak, net favori tutuyorum.
 
 
Yunus Gibi, Korcan, Seluşka rakipleri.
 
Bol şanslar..
 
 
 
1.Ayak: 3,5,4,1
 
2.Ayak: 4,3,1,5,11,7,10,13
 
3.Ayak: 1
 
4.Ayak: 3,4
 
5.Ayak: 1,2,3,4,6
 
6.Ayak: 2,5,7,4


Cengiz Gürbüz