• 14 Mart Kocaeli

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 1 ay, 4 gün, 23 saat, 46 dakika, 28 saniye önce

Zeytinbağı henüz ikinci yarışında Oğlum Burak ve Burukmert gibi atların olduğu bir yarışı kazanarak potansiyelini gösterdi. Gelene gidene tokatlanan Gülfem, dört yaşlı hafif vasat üstü bir arap kısrağının dalga geçtiği Alangu falan Zeytinbağı’nın kum yeteneğinin yanına yaklaşabilecek atlar değil. Denk geldikçe babası Vogabey’in kaba kumda çok yetenekli bir aygır olduğundan bahsediyorum. Yalaz, Nevzatbey ve Ateştopu tarzı hem eşgal hem pist ayrımı olarak baskın ve kaliteli bir aygır Volgabey.  Patnos Güzeli, Zeytinbey gibi kalburüstü kumcuları veren bir kısrak sülalesinden gelen Zeytinkız belki de Volgabey’in şimdiye kadar bulduğu en uyumlu ve üst düzey kısrak. Zeytinbağı da beklentileri şimdiye kadar karşıladı. Sağlıklı devam edebilirse çok dişi yarışı kazanacak.

Aradan nasıl döneceği soru işareti olsa da, ben kolay kolay eksilmeyen bir yapıda olduğunu düşünüyorum, galopları da yeterli. Risk edip tek yazalım, bir daha Zeytinbağı’nı bu grupta üçüncü at yakalayamayabiliriz.

 

İkinci ayağın berbat ve istikrarsız dişileriyle uğraşmak istemiyorum, yarışın risk edilebilecek atlarından Raziye Ana’ya mesafe uzun, Penguen ve Komshu her yarış başka bir atmış gibi koşuyorlar. Diğerlerlerinin de çok bir farkı yok, burayı parayla bulalım.

 

Yeşilmaske’nin anlayamadığım şekilde sentetikte bir beceriksizliği var. Kocaeli kumunu, çimi koşan bir atın sentetikte adım atmaması pek görülen bir şey değil. Bugün pist ıslak olmasaydı Zeytinbağı yerine onu tercih edebilirdim ama bir kez daha Yeşilmaske’yi tek yazıp tabelaya girmediğini görmek istemiyorum. Yine de Zeytinbağı’nın gelmemesi durumunda beşli için tek yazılabilecek atlardan biridir ve benim de ilk tercihim.

Rakip önce Kaftan tutuyorum, ıslak pisti bence çok sevecek, yarış gidişi ve grup da uygun görünüyor. Müderris, Tamer Reis, Peksoyunoğlu, Kızımirem daha sonra.

 

Borbore Büyükdüşün’ü kesin bozar demek 1200’de aldatıcı olabilir, elenmemesi taraftarıyım. Sonuç olarak, Büyükdüşün’ün boş kalıp bitirebileceği, Yücelir’in iki giderek yarış sonunda Büyükdüşün’e hakim olabileceği ve Fordta Tek’in yakın bekleyerek kazanması gibi birbirine çok yakın üç ihtimalin olduğu bir yarış.  Sert gruba rağmen mesafesinde süratli bir yarışa çıkan Savaş Atı yarışın sigortası gibi görünüyor.

Ova’yı tek yazanlar var, böyle peri masalları çok fazla olmuyor, iki sene yatan bir atın kalkıp Yücelir’i falan geçmesini beklemek ( ne kadar yetenekli olursa  olsun ) bana uygun bir şey değil. Kesin olmaz demiyorum tabi ki ama böyle şeyler kolay değil.

 

İlkerbeyli tam mesafesinde uygun grup yakalamış ama hem Tokatçı’nın yine boş kalabileceği bir yarış bulması, hem de en iyi olduğu mesafede, daha iyi koşabileceği ıslak piste çıkan Jettay’ın varlığıyla zorlanabilir. Jettay’ı pistin durumuna göre İlkerbeyli’nin önüne bile alabiliriz. Saha bariz ıslaksa ben Jetttay tekli bir beşli ganyan yapılmasını öneriyorum.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 9

2.Ayak: 7,2,4,3,10

3.Ayak: 1,,8,5,3,2,9

4.Ayak: 3,1,2,5

5.Ayak: 1,5,4

6.Ayak: 5,2,4,3,8

 
Cengiz Gürbüz