• 14 Mayıs Bursa

Ekleme Zamanı : 5 yıl, 10 ay, 2 hafta, 1 saat, 59 dakika, 44 saniye önce

İlk ayakta koşan taylar içinde orijin ve performans olarak kazanmaya en yakın bulduğum isim KARA ATİK oldu. Uzun süreli takipçiler annesi Karadut’un yarış hayatını hatırlayacaktır. Aynı oğlu Kara Atik gibi belirgin şekilde doru donlu, iyi durumda girdiği bütün dişi yarışlarında iş yapabilen ve orijin olarak da kendi annesi Kırağı’nın yeteneğini taşıyan bir dişiydi. Atikbey gibi üç yaşlı dönem için çok iyi bir aygırla gayet uyumlu olup yetenekli bir tay vermişler.

Kara Atik ilk yarışında da orijin olarak dikkatimi çekmişti fakat; işlerinin eksik olması ve hiç tutulmaması nedeniyle ön plana almaya cesaret edememiştim. Startı hafif tereddütlü almasına rağmen çabuk hızlanmasıyla ön gruptan kopmadan düzlüğe çıkmayı başarıp düzlük boyu akışını kesmemişti. Kara Atik’in koştuğu Şart-1 yarış bu sezonki Bursa tay yarışları içinde derece ve tayların sonraki yarış performansları açısından en iyi koşulardan bir tanesi. Yarışın ikincisi Çok Açık sonraki Maiden’ını uzak şekilde çok kolay kazandı. Üçüncü olan Coşgel bugün tabelada günün en ağır favorisi. Sekizinci olan Dünür bile ikinci yarışını 1200/23 içinde koşarak fotoda kaybetti. Kara Atik’in dolu grupta çok da iyi başlayamadan yaptığı yarışın matematiksel verileri bunlar.

Bugüne dönecek olursak mesafenin yüz metre uzayıp yarışın az atlı olmasını avantaj kabul ediyorum. Bağrıyanık ve Gizli Gizli düzlüğe kadar akışı problemli isimler. Bennurcan orijini itibarıyla yetenekli bir dişi ama şu an için Kara Atik ile arasında bence fark var, mesafe de Kara Atik’in lehine. Çaltepe’nin yarışında ahım şahım bir şey olduğunu düşünmüyorum.

Neticesinde Bursa bankomuz Kara Atik oldu.

 

Arada kalan, yorumsuz geçeceğim yarışlar için az tutulmuş, benim dikkatimi çeken isimler Immortal Life, Carnaval ve Santa Rua.  Çime çok daha yatkın Immortal Life yarış biraz süratli giderse ters bir sonuç alabilir. Kısadaki yarışı fena olmayan Carnaval’ı uzunda mutlaka yazacağız. Santa Rua Cuvee tayı olmasına rağmen don rengi ve Cuvee ile birlikte ikinci anne Lotabennit izleri taşımasıyla çimde de yarış yapabilir. Yarış gidişi de çok lehine görünüyor.

 

Tabelada Coşgel’in favoriliği normal olmakla birlikte biraz da abartıldığını düşünüyorum. Kaizbertlerin azımsanmayacak bölümünde üçlü dönem için kazanma sorunu, sinirsel problemler olabiliyor. Gelip yetiştiremeyen pek çok Kaizbert olduğunu biliyoruz. Çabuk taylara da şans vermekte fayda var, sıralamam şablonda. Özellikle Cesur Mirza’ya dikkat ediniz.

 

Bay Jak Bursa kısa çimini şahane koşuyor. Kazandığı gruba göre daha da uygun rakipler arasında ikinci banko adayım Bay Jak oldu.

Bununla birlikte yarışın kalabalıklığı ve Bay Jak dışa yakın start çekmiş olması düzlüğe gelişinde problem yaratabilir. Geniş oynayanlar için dört rakip önereceğim, şablondan bakabilirsiniz.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 4

2.Ayak: 1,9,14,13,7

3.Ayak: 2,5,7,4,3,6,8

4.Ayak: 1,3,4,2

5.Ayak: 8,2,6,4

6.Ayak: 4,,3,18,1,6


Cengiz Gürbüz