• 14 Mayıs İstanbul ( Düzeltme )

Ekleme Zamanı : 6 yıl, 11 ay, 4 gün, 22 saat, 4 dakika, 25 saniye önce

Mi Bombon'un rakam hatası düzeltildi. İlk altılının ikinci ayağında Özilhan diye bahsettiğim tay Uçan Uçan'dır, yanlışlık için özür diliyorum


Adını Sen Koy
tartışmasız şekilde Turbo’nun en iyi yavrusu. Bugünkü grup da geçen yarışına göre daha uygun. Kazanmaya çok yakın görünüyor ama yine öne ısrar ederse, Mirzalağa’dan dolayı düzlüğe biraz sermayesiz çıkabilir. Beklerse de o kadar etkili olabilir mi emin değilim. Ben her ihtimale karşı Kaftan’ı da yazarak sağlam geçmeyi tercih ediyorum.

 

Özilhan bence Baba Ural’dan daha iyi tay. Baba Ural Halis’in tekrar tercih etmesi, ilk yarışında kapanması gibi sebeplerden baya önde çıkacaktır ama Özilhan yazmadan kesinlikle oynanmamalı.

 

Mi Bombon orta mesafede çok güçlü bir kısrak, son yarışında Cheri Cheri Lady’i tek yazarken Mi Bombon’dan epey çekinerek bu kararı vermiştim ve tam da beklediğim gibi koştu.1400 – 1600 çimde Mi Bonbon her türlü dişi yarışının bence bu sezon favorisidir.

Yarışın gidişi de çok uygun görünüyor, Mi Bombon hariç öne gelip yarış koşabilen at yok, yarışın tamamı en geri ya da orta grupta giden atlardan oluşuyor. Mi Bombon’un hem gidişiat hem güç olarak önde olduğu bu yarışı kazanmasını bekliyorum, bankom.

 

Gülenyüz uzunda beklediğimin çok üstünde bir yarış yaptı. Kaybettiği Tezcanlı ve Şehlevent bence dört yukarı handikap seviyesindeki Arapların üstünde potansiyele sahipler. Bugün Zal, Kadirefe ve Erayhan’ın süratlendireceği yarışta, Sadettin’in en iyi yaptığı şey olan ‘’ kolay giden atla yakın bekleyip kısa sprint yapmak’’ hadisesini uygulararak kazanmaya çok yakın olduğunu düşünüyorum.

Karacabey Aslanı yavaş yavaş düzeliyor, grubun üzerinde kalitesiyle yazılmalı. Zal boş kaldığı her zaman sonuna kadar geliyor, bugünde Kadirefe’nin erken sıkıştırmayacağını ve uzun süre boş kalacağını düşünüyorum, son tercihim.

 

Here To Fly son yarışını kazanırken orta mesafede kolay kolay geçilmeyecek bir görüntü verdi. Zaten bugün de kazanması durumunda, Touch The Wolf’dan sonra en iyi orta mesafe atı olduğunu net şekilde söyleyebiliriz. Hatta 1600’de bence Touch The Wolf’dan daha iyi.  Yedili Ganyan ya da oyunu uflatmak için tek bırakılabilir.

Piano Sonata aradan hiç eksilmeden döndü, kısrak sülalesinin etkisiyle uzunu hiç koşamayacak ama sınır mesafesi olan 1600’de de çok fazla eksilmiyor. Here To Fly’ı zorlama anlamında bir numaralı aday Piano Sonata. Halis’in Pershing tercihine şaşırdım, son yarışı derece ve son iki yüz performansı anlamında çok iyiydi ama o kadar sert gelmesinde kapanmasının da etkisi var. Ben onun da 1600’ü 1400 gibi koşmayacağını ve az da olsa eksileceğini düşünüyorum, Piano Sonata’nın gerisindedir ama at yazmışken elemeyelim. Bu sene çok değişen ve daha da ileri gidebilecek Babadoğan son tercihim.

Copperfield’ın 1600’de bu grubu geçmesi sürprizdir.

 

Birinci Altılı

1.Ayak: 3,6

2.Ayak: 8,1

3.Ayak: 5

4.Ayak: 5,1,7

5.Ayak: 9,7,3,1,2,5,6,10,11,12

6.Ayak: 5,8,7,1

 

Çengelköy Bademi yarış karakteri ve gücü olan, iyi bir tay. Son yarışlına göre hem grup hem start yeri çok uygunlaşmış, ekürisiyle beraber net favorim. Akil Tay da bu ikilinin çok gerisinde değil, cazipleştirmek için yazılabilir.

 

Storm Girl geçen haftaki Cumhuriyet Koşusu’na katılmama olgunluğunu gösteren ilgililerin yüzünü güldürecektir. Amankaya ve Gözyaşı Gecesi’nden, özellikle 1600’de çok daha etkili buluyorum, bankom.

 

Waneta ilk defa bu kadar potansiyelli dişilerin olduğu bir yarışa çıkıyor. Son yarışında ekisi kadar domine edici değildi. Kesin kaybeder demiyorum ama çok ciddi potansiyeli olan Lady Derya, üçüncü yarışında Glen’i geçen Black Chinese ve benim Kısrak Koşusu favorim Miss Helin karşısında yıkılmaya değer.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 5,1,7

2.Ayak: 9,7,3,1,2,5,6,10,11,12

3.Ayak: 5,8,7,1

4.Ayak: 2,1

5.Ayak: 11

6.Ayak: 8,4,2,6


Cengiz Gürbüz