• 14 Mayıs Urfa ( Düzeltme )

Ekleme Zamanı : 5 yıl, 11 ay, 5 gün, 14 saat, 2 dakika, 21 saniye önce

İkinci ayak 6 yerine 5 yazılmış, doğrusu 6 ( Kobrareco )


İki yarış önce Tuban Kama karşısında çok etkili koşan Queen Lala mesafe konusunda bu grubun çok üstünde bir sınav vermişti. Tamamını vasat kısacıların oluşturduğu bu grubu geçeceğini düşünüyorum, bankom.

 

Mesafe ayırmaksızın istikrarını koruyan Tiran’ın geçildiği atlar Sesil Sultan, Sevimli Bibi gibi yarışını koştuğu zaman bu grubun üzerinde isimler. Tiran’ın Doğu kaçaklarından farkı iki giderek de yarışın içinde kalabilmesi. O yüzden bu kadar istikrarlı bir totoya sahip. İlk bakışta Double Steel’den etkilenecekmiş gibi görünebilir ama Double Steel’in son dönem start çıkışı performansının eskisi kadar hızlı olmadığını görüyoruz. Dıştan çıkma avantajı da olan Tiran eğer öne çıkma niyetiyle başlayacaksa Double Steel’i hafif yürüterek ayırma potansiyeline sahip. Beraber koştukları son 1700 yarışlarını izlerseniz ne demek istediğim daha iyi anlaşılacak.

Yarışta başka kaçak at yok, dolayısıyla Tiran’a yoğunlaşmak mantıklı görünüyor.

Rakip olarak ilk tercihimi Hardy Khan’dan yana kullandım. Kensidi de dahil olmak üzere grubun beklemecilerinin çok büyük çoğunluğu ( Amıgdala, Saraçkızı, Sangrıa, Whıte Orchid ) ön grupla köprü kuramayan atlar. Hardy Khan’ın farkı gününde olduğu zaman daha iyi son verebilmesi.

Kilosuna rağmen, grubuna dönen ve ön gruba daha yakın koşmayı beceren Kara Ateş diğer tercihim oldu.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 3

2.Ayak: 4,6,1,13,12,8

3.Ayak: 2,10,1

4.Ayak: 2,1,4,7

5.Ayak: 2,15,13,5

6.Ayak: 3,1,2,6,7,13,15


Cengiz Gürbüz