• 14 Nisan Adana

Ekleme Zamanı : 4 yıl, 11 ay, 2 hafta, 2 saat, 35 dakika, 29 saniye önce

İki bankolu bir kurgu paylaşacağım, tekler iki altılıyı da kapsadığı için dengeli bir şablon ortaya çıktı, teklere de oldukça inanıyorum.

İkinci altılının ilk ayağında süratli bir yarış görünüyor ve bankomu bu yarışta Karaderviş olarak belirledim. Kaçarak koşan, başka seçeneği de yok görünen Kephisos, öne düşmese de sertlik yapan belli noktadan sonra kaçan atı tehdit eden Hesperos ve yine süratiyle koşmayı hedefleyen Rotasız Seyyah koşunun temposunu belirleyecek isimler. Bunlardan Kephisos mesafe limitli görünüyor, Hesperos’un da erken yürümesiyle 1400’de Karaderviş gibi güçlü bir ata direnemeyeceğini düşünüyorum. Hesperos mücadele söz konusu olduğu zaman kırılgan bir at. Onun da Kephisos’dan sıyrılıp ara yapması zor. Bu şartlarda tam mesafesini koşacak Karaderviş’in; benzer stilli, direnci zayıf atlardan oluşan rakiplere karşı tempo avantajı da olacak. Dünkü Spartacus yarışının benzeri şekilde koşup kazanmasını bekliyorum.

 

Şubartay’ın kuru çimde kalitesine çok inanıyorum. Kaçan atlara göre pozisyon alabilme özelliği var. Süratli, yarış karakteri yüksek ve aynı zamanda öne çıkmayınca küsmemesiyle diğer Kaizbertlerden ayrılan bir yapıya sahip. Mesafe sorunu bence yaşamayacak. Son koşusunda ilk kez uzuna çıkıp yarışı çok çabuk bırakmıştı ama kısada da aşağı yukarı aynı yerlerde gidemeyen bir Şubartay izliyoruz. Yani sorun mesafeden ziyade pist kaynaklı. Temponun içinde dolu kantarma gidebilmesiyle uzunda daha etkili olabilir zira mesafe yarışlarında yarış karakteri ön plana çıktığı için sürat ve inatçılık özelliğini birlikte bulunduran atlar daha etkili olabiliyor. İkinci yarışında 1600 kazanarak zaten mesafe sorunu olmayacağını önemli ölçüde ispatlamıştı.

Özbatu gibi sert bir rakibi var, iki at ilk kez karşılaşacaklar, kıyas yapabilecek bir veri yok. Hissi bir tercih yapmak durumundayız ve ben Şubartay’ın daha güçlü bir çim atı olduğuna inanıyorum.

Bol şanslar..

 

Birinci Altılı

1.Ayak: H

2.Ayak: 1,8,7,10,4,7,5,6

3.Ayak: 1,5,,6

 

İkinci Altılı

1.Ayak: 3

2.Ayak: 1,5,6,7,,2,3,4

3.Ayak: 8

4.Ayak: 6,4,1

5.Ayak: 5,3,10,4,11

6.Ayak: 2,1,7,3,4,11,5,6



Cengiz Gürbüz