• 14 Nisan Bursa

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 1 hafta, 5 gün, 6 saat, 24 dakika, 30 saniye önce
Bu hafta çok şanssız gidiyoruz. Baldağı, Diyarbeyi, İçimsu, Maruf Bey, Bayketenci gibi önde verdiğim cazip atlar hep ikinci oldu, dünkü İzmir mesela, Bayketenci ile Zartar kazansa beş bin dolayına çıkabilecek bir oyunu küçük detaylarla kaybettik. Bakalım inşallah bugün ve yarın daha iyi sonuçlar alırız. Tay yarışlarına iyi başladık, mümkün olduğunca risk almaya devam edeceğim.


 
Estergon kaba kuma ve Bursa'nın zayıf taylarının yanına gelince bir şeyler koşmaya başladı,Powerscourt'dan Mitico'nun annesi prencess Galina'ya uzanan pedigrisiyle mesafeye çok yatkın ve bu gruba göre güçlü bir tay. İkiliden düşmeyeceğini düşünüyorum ama kesin kazanır demek de pek içime sinmedi. Kıng Power, Sonalp, Birbey Han ve kaba kuma ilk defa çıakn, Star Of Dance torunu Creed sıralamam.


 
Runner Cat varken Clark Kent kolay kaçıp düzlükteki direncini yapamıyor, ufaltmak için risk ederek Clark kent'i eleyebiliriz. Runner Cat, Clark Kent'e göre daha süratli bir at, önde kolay kalırsa bana göre kaybetmez, yarışın net favorisi. Çok süratlenirse Tamerlona beklemecilerin en iyisi. Ufaltmak için Runner Cat ve Tamerlano ikilisi risk edilebilir. Geniş tutanlar için Clark Kent daha sonra.


 
Babamenduh Bursa'da Ankara'daki kadar güven vermiyor, yarış gören bir Ulakçı da varken ben tek yazılmamasını öneriyorum. Kısa sprintine uygun hale gelen yarışlarda çöok koşan Yurttay'ı da yazıp sigortalayabiliriz.


 
Vıctory Gallop'un Thecelo kızından verdiği Run For Derya, zayıf tayların arasında hem pedigrisi hem 1000/02 galobuyla çok öne çıkıyor, kolay kazanacağını düşünüyorum.


 
Uygun gruba çıkan Osman Dede mesafenin de tam istediği gibi olmasıyla yarışın haklı favorisi. Galapagos Tuncal'ın potansiyelli yavrularından bir tanesi, gücünü koşarsa Osman Dede'yi zorlayabilir. Yıldızabakan çok istikrarsız ve dağınık stili olan bir at ama koştuğu zaman da çok etkili olabiliyor, Ahmin'e saldıran bir at Osman Dede'nin yanında da tehlikelidir. Cankoparan kaçarak bitirebilir mi diye düşündüm ama hem grup sert hem de Berkebey virajda sıkıştırır diye eledim.


 
Son ayak çok süratli bir yarış olacak, Hanım Sultan ve Son Beste kaçacaklar, Kuğu Güzeli ve Elmasınkızı da ön gruba yakın gidecek. Elmasınkızı artık böyle süratli yarışlarda yakın beklemeye başladı ve başarılı da oluyor. Dolayısıyla onun bekleyeceğini düşünüyorum ama Son Beste'nin ve Hanım Sultan'ın kaçmaktan başka çaresi yok. Uzunu beceremeyen Özlenen Gül mesafesine dönmüş, kolay giderek yakın bekleyebilmesiyle süratli yarışlar için ideal bir stili var, mutlaka yazılmalıdır. Kobat için ilk bakışta mesafe kısa gibi görünse de hızlı sprint yapabilmesi kısayı da koşabilecğeini gösteriyor. Bir iki yarış gören Şekerayşe yarışın en tehlikeli atlarından biri, geçen sezon Ankara'da Batmanaslanı, Berrak arkası ikinciliği var, Beratbey'i de geçmişti. Son yarışı geri gelmiş gibi görünse de bu seviyeler için ben yeterli buldum, mutlaka yazalım. Elmasınkızı, Desire, mesafesine dönen Leylaşka ve ilk defa kaba kuma çıkan Turbo yavrusu Canımçiçek son tercihlerim.
 
Bol şanslar..
 
 
1.Ayak: 2,5,1,3,4
 
2.Ayak: 1,5,,2
 
3.Ayak: 1,4,5
 
4.Ayak: 8
 
5.Ayak: 1,4,2
 
6.Ayak: 5,2,9,6,1,11,7


Cengiz Gürbüz