• 14 Nisan İstanbul

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 1 hafta, 3 gün, 18 saat, 6 dakika, 11 saniye önce
 
Nalan Sultan'ın kardeşi Kaptanım pedigri, galop, start yer, jokey vs gibi bütün fakötürlerde benim ilk atım. Michiko'dan gelen bu sülale kısa mesafede boş at vermiyor, Kaneko da bu anlamda çok uygun ve iyi bir aygır. İç sahada 1000/03 yapmış, Nisan ayında bu galobu yapması hem hazır hem çabuk bir tay olduğunu gösteriyor. Mehmet Kaya Şart-1 yarış söz konusu olduğunda bana göre üülkenin bir numarası, İstanbul'un sekiz yüz metre start yerinde en iç kulvarı çekmek büyük avantaj, normal bir çıkışla bile kolayca ilk iki ye girecektir, ben çok şanslı olduğunu düşünüyorum. Pretty Blue Eyes'ın idman görünümünü çok beğendim, Kuyumciyanlar gerçekten hazır olmayan bir tayı bu kadar erken koşmazlar, kesinlikle yarışın içinde olacaktır. Blamino kızının Country Reel'dan verdiği Has tam bir 1200 atı, dereceli işi olmasa da hazır ve çabuk bir tay olduğu söyleniyor, zaten aksi sürpriz olur. İlk ayak bende üç tay yeterli. El Assesino'nun kardeşini kır renkli olması ve idman görünümünü beklediğim kadar seri bulmamam nedeniyle eliyorum. Three Valleys'in yanılmıyorsam ilk kır yavrusu, ben kısrak sülalesinin baskın olduğunu, bildiğimiz Three Valleys seriliğini bu tayda göremeyeceğimizi düşünüyorum.


 
Momentero önde yine kolay kalır, mesafe de yüz metre kısalmış, kesinlikle ilk at düşünülmeli. Iskra ve Chachkova rakiplerinden daha hazır görüntüleriyle Momentero'nun rakipleri.
 


Waneta Ribella ile beraber bana göre gelmiş geçmiş en iyi iki dişiden bir tanesi. Gazibora Khan'a kaybetmesinde pistin ağırlığının mesafeyi koşmayı iyice zorlaştırmasının etkili olduğunu düşünüyorum. Kuru çimde Waneta onu geçerdi ama hem uzun mesafe hem ağır çim olunca kaybetti. 1400 de bu gruba kaybetme ihtimali yok.
 


İkinci Şart-1 yarışta ilkine göre daha hazır ve mesafeye yatkın pedigrili taylar var, en çok Deli Kızım'ı beğendim, ikili deneyceklerin aklında bulunsun. Altılı sıralamam şablonda.

 
 
Denizim bu gruba bariz olarak üstün şekilde geçen sezonu kapadı. Değişen pek bir şey yok, Saadın Gücü her zaman geçtiği atları geçti, kuvetlendiği yönünde bir algı var ki bence doğru değil, o atları geçen sene de olsa yine böyle geçerdi zaten. Storm Girl belki biraz daha sert rakip olabilir Denizim'e, geçen seneki Hatay Koşusu performansı Denizim'in altında değildi, bence denemeye değer, yazılabilir. Gürsu'nun babası Turbo ile alakası yok, tamamen ikinci anne 44 Mesrure'nin verdiği bir tay, hatırlarsanız Sevdacan vardı 44 Mesrure'nin yavrularından, aynı Gürsu gibi kısa ve hızlı sprint yapan, uzun bacaklı bir kısraktı. Gürsu ile yarış stilleri çok benziyor, diğer kardeşleri Onurkaan bu ikiliye göre daha uzun sprint yapabiliyordu. Gürsu'nun bugüne kadar, stilinden dolayı kolay kazanması aldatıcı olabilir, sağlam tempolu bir yarışta, yani bugün, gerçek gücü belli olacak. Bir şans verelim diyorum, Denizim, Storm Girl ve Gürsu bende burası üç at.


 
Brave Desicion baya unutuldu, sentetikte bu grubun altında değil, Uludaz ve Great Master ile beraber yarışın kesin yazılması gereken üç atından biri. Drejan çok iyi durumda, düzlüğe biraz bile sermayeli gelebilirse tehlikelidir, dört at öncelikli. SAıralamam şablonda.
 
Bol şanslar..

 
1.Ayak:3,7,2
 
2.Ayak:7,3,6
 
3.Ayak:10
 
4.Ayak:6,2,4,3,5,7,8
 
5.Ayak:4,11,5
 
6.Ayak:5,3,7,10 / 13,4,2,8


Cengiz Gürbüz