• 14 Ocak Adana

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 3 ay, 1 hafta, 3 gün, 11 saat, 24 dakika, 49 saniye önce

Yedili Ganyan 732 tl.


Yedili Ganyanın ilk ayağında öncelikle düzelen Kıng Sailor’u yazalım. African Queen’ın bu sefer boş kalma imkanı var, tehlikeli olabilir. Eyota son yarışında çok kötü yerlerde kaldı, uygunlaşan ve azalan grupta yazmak lazım. Üç at. ( Ganyan 9.40 )

 

Star Scream’ı Sefir Bey’den daha çok beğendim, Sefir Bey’in özellikle son yarışı hoşuma gitmedi. Star’ın mesafede ne yapacağı konusunda kesin bir şey söyleyemiyorum, elimizdeki en önemli ipucu Luxor’dan olan anne kardeşinin uzunu yadırgamaması. Star Scream’ın da en azından bu grubu geçecek kadar koşacağını düşünüyorum, bankom.

 

Bilbilan’ı Uluçkızı rahat bırakırsa bu gruba kaybetmez, ben bırakacağını düşünüyorum, Uluçkızı Bilbilan gibi alternatifsiz bir at değil, iki giderek de koşmayı deneyebilir. Dolayısıyla, özellikle misli oyunlar için Bilbilan kesinlikle tek yazılabilir.

Fülane, Görgüncan, Çakırcelep, Doğu Pınarı, Jekfer, Canım Çiğdem sıralaması yarışı kapalıya çok yaklaştırır ama başta da söylediğim gibi, eğer Bilbilan öne çıkabilirse bu atların hiçbirinin şansı bence yok.

 

Maytenelly’nin son koşusu çok iyiydi, aynı tempoyu bugün de yaparsa 1200 de yakalanması oldukça zor. Mıster Tıcker’ı yazalım, Ankara performansı bu grup için gayet yeterli, düzlük performansı biraz zayıf ama yarış içindeki temposu iyi. Son yarışına göre uygunlaşan grupta Scarlet Falcon’u da yazıp yeterli buluyorum.

 

Mirzalağa Kadhan için yine büyük sıkıntı, biliyorsunuz Kadhan öne çıkamayınca yarışa hiç karışamıyor ve Mirzalağa’nın yüksek temposu ciddi zorlayıcı olacak. Kulis yapıp Mirzalağa’yı beklemeye ikna edebilirler diye düşünüyorum. Biz önlemimizi alalım.

İlk rakip, yarış gidişatına göre tabi ki Domaniç ve Kozan Dağı ikilisi Yakın bekleyerek de etkili olabilen Lord’u da mutlaka yazalım.

 

Kısa kumda şaşırtıcı şekilde sınıf değiştiren Perhane bu atları da geçmelidir. Opstinate’in son durumunu beğenmiyorum, bitmiş yarışa saldırıyor. Perhane ile aralarında güncel durum olarak fark var.

 

Down Town ve Yolcu Han’ı yine ayırmıyorum, Yolcu Han bugün boş kalırsa – ki tecrübesiz Kübalı’dan başka seri tay yok  - rakibini geçebilir. Biraz kısa mesafeye rağmen, yetenekli bulduğum By Zaza’yı da yazmadan içim rahat etmedi, üç at yeter.

Bol şanslar…

 

1.Ayak: 1

2.Ayak: 5/7,4,3,2,11,12

3.Ayak: 5,6,8

4.Ayak: 1,2,3,5

5.Ayak: 9

6.Ayak: 3,9,1


Cengiz Gürbüz