• 14 Ocak Bursa

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 3 ay, 1 hafta, 2 gün, 2 saat, 12 dakika, 8 saniye önce

Talya’nın yavrusu Yarissa’nın son yarışı çok iyiydi, zamanla daha da ileri gidecektir ve bugün de çok şanslı. Tekle başlamayı sevenler için denenebilir. Ayefe son yarışında eşgal olarak gelişmiş göründü, annesi Hanedan zaten çok üretken bir kısrak ve yavruları kaba kuma daha yatkın, Ayefe’nin de kumunun çok daha iyi olacağını düşünüyorum. Ufaltmak için Yarissa tek ya da Ayefe de yazılarak iki atla ilk ayak geçilebilir.

Kapalısı için Bolvadin, Emir Efesi ve Ege Rüzgarı üçlüsü.

 

Madrabaz Gündüzeli’nin özellikle arap atlarında sık sık yaptığı gibi kaçmayı deneyerek koştuğu son yarışını çok kolay kazandı ve iyi bir grubu geçti. Bundan  sonra da böyle koşacağını düşünebiliriz. Start çıkışı çok iyi değil yalnız, sert bir kaçak varken öne gelmekte zorlanabilir. Bugün Kuğu Güzeli’nin de çıkmasıyla yine öne gelebileceği bir yarış yakalamış, en dış startı çekmesi de avantaj. Kazanmasını bekliyorum, bankom.

Rakip Liderefe.

 

Tumbulefe Turbo’nun en dengesiz yavrularından bir tanesi, genel olarak Turbo taylarının istikrarlı yapıda olduklarını biliyoruz ama Tumbulefe’nin ne zaman nasıl koşacağı allaha kalmış. Özellikle boş kalabileceği yarışları kollamanızı tavsiye ediyorum. Bugün yarışa tek kaçak olarak giriyor ve bozulan totosuyla yüzde 11’e kadar gerilemiş. Mutlaka yazalım.

Akçeşme ideal bir yedili plase atı, çok istikrarlı ve güven veren bir stile sahip ama ekstra koşan bir ata kaybetme ihtimali her zaman var. Özellikle boş kalan Tumbulefe ve gününde bir Yıldızabakan’a yine geçilebilir. O yüzden tek yazmak içime sinmedi. Yıldızabakan, Ağacemal, Hasan Abi ve Hong Kong  yarışın kapalısı.

 

Ayaşoğlu son yarışında iyi bir Maiden’a denk geldi ve yakın ara dördüncü oldu. Performansı genel olarak bu gruba çok yeterli, Ayaş/Bedüş çaprazına giden pedigrisiyle özellikle kaba kumda gelişime açık bir tay, kazanmaya çok yakın olduğunu düşünüyorum. İkinci tek için önerim Ayaşoğlu.

Tek rakip Erkutay tutuyorum, Canbulan’ın kaba kumu sentetik gibi değil, çok daha zayıf taylara kaybediyor.

 

Hercules ve Serbeyhan ikilisi hem genel mesafe kalitesi hem son durumları itibarıyla grubun oldukça önündeler, çok aramama rağmen içime sinen cazip bir at bulamadım. İki at yeterli görünüyor. Kaba kumu eksik olsa da hadi Kara Arda’yı da yazıp geçelim.

 

Son ayakta Junıor Zappa’yı çok tutuyorum ama Gündüzeli’nin My Cost tercihi biraz kafamı karıştırdı, Zappa’nın bir sorun yaşamış olabilecğeini düşünüyorum, o yüzden son ayaktan biraz çekindim. Auberon Be Kes’de dolayı boş kalamayacak ama iki giderek de bu grupta başarılı olabilir, önce onu yazalım. Son yarış anormal geri gelen Berbatov’a bir şans daha vermek istedim, kumaşı olduğunu biliyoruz. Biraz sert gruba rağmen gelişebilecek pedigrisiyle Büyük Kral son tercihim.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 9/1,,2,3,4

2.Ayak: 4

3.Ayak: 2,4,5,1,6,9

4.Ayak: 2/6

5.Ayak: 7,8,3

6.Ayak: 3,2,4,6