• 14 Şubat Adana

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 1 ay, 1 hafta, 6 gün, 17 saat, 39 dakika, 9 saniye önce

Diranşan’ın son halini çok beğeniyorum, sezon başındaki mıymıntı halinden uzaklaşıp pedigri potansiyelini yakalayan bir seviyeye geldi, uygun grupta net favorimdir. Savaş Atı da son yarışında eski durumuna gelmiş göründü. Taşçı Pehlivan’ı, erken yürütmüş de olsa 1200 de yakalayıp geçmek bu grupta ancak Savaş Atı’nın yapabileceği bir iş. Ben bu ikilinin hem kısa kum kalitelerine hem form durumlarına güveniyorum, gün içinde bir banko yazmaktansa karışık görünen ilk ayağı iki ata indirmeyi tercih ediyorum, zaten diğer yarışlar kağıt üzerinde çok zor değil.

Baba İhsan ve Esmer Efe muhtemelen Cengo’nun üstüne giderler, Zulümkar da var, ayrıca Cengo’nun kaba kumda eksildiğini düşünüyorum. Baba İhsan’ı kilodan ve eski durumunda olmayan görüntüsünden, Kamalıcaş’ı da Diranşan’ın son halinin onun önünde olduğunu düşünerek eledim.

 

Uzun süre Kırdere’yi tek yazmayı düşündüm ama bir türlü Gıpsy Danger karşısında tam emin olamadım, şablon tutarı çok yüksek değil, o yüzden ayırmamanın daha mantıklı olduğunu düşünüyorum. Kırdere’nin Adana kumundaki iki yarışı da hem beklentilerin hem de Gıpsy Danger’ın bence önünde, birini tek yazacaksak Kırdere’yi öneriyorum.

 

Last Point düzlüğe kadar kimse ellemeden gelirse gittikçe gidiyor, iki yarıştır çok kolay şartlarda koşma imkanı buldu ve kolay kazandı. Bugün hem yarış gidişi hem grup daha sert, kumda ne kadar ileri gidebileceğini bu yarışla belli olacak ama Resume taylarının özellikle kısa kumda çok potansiyelli olduklarını unutmamak lazım.

Bugün muhtemelen Özcanlı Mıster Rain viraj bitimine doğru Last Point’i epey sıkıştıracaktır, geçebileceğini zannetmiyorum ama yarışı Mıster Tıcker’a uygun hale getirebilir, Mıster Tıcker’ın  son yarışı muhteşemdi, Kinowa ile aynı kısrak sülalesinden geliyor ve Last Point’in gerisinde olduğunu düşünmüyorum, Mıster Tıcker, Last Point ayırmayalım, hangisi tek yazılır derseniz benim tercihim Mıster Tıcker.

Navaho’nun son yarışı ölçü olmayabilir, yarış çok süratli gidecek gibi görünüyor, sigorta olarak yazılması faydalı olabilir.

 

Steppe Eagle son kazandığı yarışın start çıkışında çok ballıydı, çok kötü çıkmasına rağmen, iç taraf az görülecek şekilde açılınca öne gelme imkanı buldu ve kolay kazandı. Zaten en büyük rakibi start çıkışı oluyor Steppe Eagle’ın, istediği şartları bulduğu zaman Splendor da dahil olmak üzere bu grubu her zaman geçer. 2000 start yeri düzlükten başlıyor, Steppe’in en büyük avantajı bu, ilk yüzde önde görürsek eğer yarış sonunda da yeri aynı olur muhtemelen.

Splendor tabi  ki ilk rakip. Şöyle bir şey de var, Splendor Steppe Eagle’ı rakip görecektir, zaten erken yürüterek yarış koşan bir at, Steppe Eagle’ı da geçmenin tek çaresi düzlüğe önde çıkarmamak olduğu için Splendor’un erken yürütmesi yarışı beklemecilere çevirebilir, Absolute Power da erken tempoya girer muhtemelen. Bindozukyedi’yi son yarışında çok beğendim, bekleyenlerden bir sigorta yazacaksak Sake Bomb’dan önce Bindokuzyüzyedi diyorum, tabela bende üç at.

 

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 4,2

2.Ayak: 4,12,10,8,6,1,2,11

3.Ayak: 2,,5

4.Ayak: 5,,3,6

5.Ayak: 1,4,5

6.Ayak: 1,4,10,11,13