• 14 Şubat İstanbul

Ekleme Zamanı : 6 yıl, 2 ay, 1 hafta, 5 gün, 1 saat, 6 dakika, 22 saniye önce
Geçen sezonki formunu yakalayan Oğlum Baran düzgün stili ve yarış karakteriyle bu tip gruplarda ikiliden kolay kolay düşmüyor, yarışın net favorisi. Aslanparçası için de benzer bir durum var, iki at form durumu, kalite ve mesafe uyumu olarak oldukça öndeler.
 
Uzun aradan sonra rahat boş kalınca yarışın içinde olmayı başaran Ruat'ın süratli pitlere daha uyumlu olduğunu düşünüyorum, sorunu yoksa uzun süre direnecektir. Çok sayıda galopla hazır görünen Olgunbaba iyi bir yarışla dönebilir.
 
 
 
Let Me Pass son koşusunda tam düzlüğe çıkılırken duran Carnaval'ın arkasında kalıp epey vakit kaybetti. Let Me Pass sprintini ne kadar uzatabilirse kazanşa şansı o ölçüde artıyor, bugün kesinlikle daha etkili bir yarış koşacak. Uzunda kazanıp şaşırtan Kalkandere gruba hakim görüntüsüyle yine yazılmalı. Northern West'e Gökhan Bektaş mutlaka ekstra bir şeyler katacaktır. Olabildiğince geride bekleyecek, son yarışına göre daha diri bir sprint yapacağını düşünüyorum. Ufaltmak için bu üçlü yeterli görülebilir.
 
Yarış gören Naçal, Goldisinadis, zaman zaman çıkış yapabilen Mıster Storm, sentetiğe uyumlu pedigriye sahip Kupalım ve son koşusu fena olmayan İsmihan geniş oynayanlar için sonraki tercihlerim.
 
 
 
Obrada ve Semih Bey arasında çok büyük fark yok, Kocakaya etkisiyle Semih Bey rakibini zorlayacaktır, iki atı ayırmıyorum.
 
 
 
 
Impassable Girl bu sezon geçen seneye göre daha etkili olabileceğinin işaretlerini son koşusunda verdi. Pedigri potansiyeli çok yüksek bir kısrak, annes İmpassable, Balçibin önünde Özdemir Atman Koşusu'nu kazanabilmiş, döneminin birinci sınıf kısraklarından biriydi. Orijini iyice açtığımızda, hemen hemen bütün kızlarının yavrularında soyun Türkiye'deki kurucusu Antakiya'nın etkisini görüyoruz. Kızı Orindinki, Cuvee'den bile uzunu ve çimi yapabilen bir at vermeyi başarmıştı. Demil ve Charlie Brown ailenin ürettiği diğer elit taylar. 
 
İmpassable Girl ile ilgili biraz mesafe konusunda çekincem vardı ama son koşusunda doğru bekleyebildiği zaman uzunu da koşacağını gösterdi, aprantisine de güveniyorum. Uzunu zayıf, sorunlu ve aradan dönen rakiplerin olduğu bu yarışta bankom Impassable Girl.
 
 
 
Kobra ve Urla Fırtınası mesafeyi sevip sentetik süratinde tam olarak fark yaratamayan, grubun en iyi tayları. Naughty Boy, Babaros, Massandra ve startta kalıp iyi koştuğu Kocaeli yarışında gücünü hissettiren Love Story sonraki tercihlerim.
 
Bol şanslar..
 
 
 
1.Ayak: 6,4,2,10
 
2.Ayak: 11,10,9,,6,5,4,1,8
 
3.Ayak: 1,3,4,7,6,2
 
4.Ayak: 4,5
 
5.Ayak: 11
 
6.Ayak: 6,12,7,16,2,15


Cengiz Gürbüz