• 14 Temmuz Ankara ( Çıkan At )

Ekleme Zamanı : 5 yıl, 8 ay, 2 hafta, 5 saat, 19 dakika, 26 saniye önce

Lord çıkınca Batınhan'ı yazmak farz oldu, kesinlikle eklenmeli.


Ankara’da Zağnos’un eline bakılan bir program var. Zağnos’un son yarışı çok güvenilir değildi. Birincilik serisi içinde en sert gruplu yarışını bugün koşacak, kaybedebilir.

 

Ters mesafede, gereksiz bir sentetik yarış deneyen Falez ideal pist, mesafesine dönmüş. Yarış içinde kendiliğinden yar alıp sakin şekilde düzlüğü bekleyen Falez, yamak sınıfı için kolaylaştırıcı stile sahip. Orta mesafe kalitesi de bu gruba kesinlikle yeterli, favorim. Benzer şeyler Empıre Son için de geçerli. Holding Socıety kızı Cemre genelde kısa, en fazla orta mesafe atı vermesine rağmen Empire Son’un kariyeri 1900 ve üzeri şeklinde geçti. Bence ideal mesafesi 1600 ve ideal mesafesi için çok uygun bir grupla koşacak, kesinlikle yazılmalı. Yarış seçimi ve aralığı konusunda çok hor kullanılan Captain Cemo, bugünkü yarışın üçlüleri arasında en güçlü orta mesafeci. Üçüncü ve son tercihim.

 

Kaliteli orta mesafe, çim atı üreten Zhou’nun oğlu Fearless Actıon, kumdaki etkisiz yarışından sonra çimde çok kolay bir Maiden kazandı. Baştan sonra yarışa hakim şekilde, çok kolay aksiyon yapıp, yaşıtları arasında Bursa’nın en iyi 1200 derecesini gerçekleştirdi. Sermayeli ve gelişime açık görüntüsüyle bu grupta da gücünü gösterecektir. You Never Know’un ilk yarışındaki düzlük uzanışı harikaydı. Bursa 1200 yarışına uyum sağlayamadığı son koşusunu hiç olmamış kabul ederek şans verelim.

Aracı’nın sürat özelliği ön plana çıkıp; Maktayman, Paddington gibi kaliteli sürat atları üreten dişilerinden Dancing Diamonds’ın torunu Mıne Of Fire, pedigrinin gücü ve süratiyle paralel bir ilk yarış koştu. En az Kurtel tayları kadar şanslıdır.

Bahsettiğim üç isim güçlü annelerin tayları, bir veya iki yarış koşmuş durumdalar ve ne kadar gelişeceklerini ölçmek bugün için bence riskli. Önceliği Fearless Action’a vermekle birlikte bu yarışa dokunulmamasını tavsiye ediyorum.

 

Can Oprah’ın kazanmasını bekleyeceğiz. Çıkış yapabilecek bir iki tay var ama net bir düzlük yarışı koşan Can Oprah’ın, tecrübe ve mesafenin de etkisiyle kazanacağını düşünüyorum. Bankom.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 3,2,5

2.Ayak: 2,6,1,4,8,9

3.Ayak: 3,7,6,8,5,4,,2,1

4.Ayak: 3,6,8

5.Ayak: 2

6.Ayak: 8,4,3,13,10,1

 
Cengiz Gürbüz