• 14 Temmuz Bursa

Ekleme Zamanı : 6 yıl, 8 ay, 2 hafta, 10 saat, 15 dakika, 34 saniye önce

My Gain’i gruptan farklı yere koymamız için iki geçerli sebebimiz var. İlki, tabi ki Nicomedia kızının verdiği bir tay olması, diğeri Pershing, Piano Sonata, Triton gibi atlara çok yakın bitirdiği, üstelik de Şart-1 değil Maiden olan ilk yarışı. O koşudan sonra ara vererek ve eksik olduğu kumda koşmasından ötürü yarışlarını ölçü alınamaz buluyorum. Benim için My Gain’in bakmamız gereken iki yarışı var,  az önce bahsettiğim ilk Maiden ve son İstanbul yarışı. Aradan sonra koşmuş olmasına rağmen Blue Lıon ile bir saniyeden daha az farkla yarış bitirmesi bu grup için ve atın sağlık ve kondisyon durumunu anlamamız açısından önemli. Direkt kazanma hedefi koyarak yakın arayla Bursa’ya getirmişler ve gayet de uygun bir gruba çıkıyor. Hafif uzun gelebilir gibi görünen mesafeye rağmen, grubun çok uygun olması, gruptan farklı potansiyeli ve çok iyi start çekmesiyle benim Bursa’daki bankom My Gain oldu. Ekürisi Green Hope’un da belli ölçüde şansı var.

Diğer tayları eleme sebeplerimden biraz bahsedeyim. Capsıcum’un İzmir yarışları fena değil ama My Gain’in ilk ve son yarışıyla bence kıyaslanamaz. En geride gidebilen yarış içi temposu, kalabalık grup ve hamlamış jokeyi Serdar Yıldırım ile birleşince Capsıcum’u elemeye karar verdim. Rockıng Out’un evet orijini güzel ama performansı rezalet, en iyi koşusu 1400/25 in sonlarında bitirdiği son İstanbul Maiden yarışı. En çok çekindiğim tay olmakla beraber My Gain karşısında pek ısınamadığım için eledim. Doğakız’ın orijini güzel ama hiç hazır değil ve uzun bir mesafeye çıkıyor. Dubrovnik – Karamelek ikilsinini yarış performansı epey vasat. Yani toparlarsak yarışı muhtemelen My Ggain, Rocking Out, Capsıcum ve Green Hope’dan biri kazanacak. Ben tercihimi biri çok şanslı, diğerini ekürisi hariç kalan grubu geçebilir bulduğum My Gain – Green Hope ekürilerinden yana kullanıyorum.

 

Bursa programında risk almak için en uygun yarışlar ilk ayak, ikinci ayak ve son ayak. Diğer yarışlar defalarca denenmiş ve farklı sonuç çıkarmış karakterde olduğu için oralarda risk almak şansa biraz daha ihtiyaç duyulacağı anlamına geliyor. Altılıyı ufaltmak ya da My Again’in gelmemesi halinde beşli için banko önerim Kuzen. Aradan çok iyi bir yarışla döndü ve bugün en sert rakibi Bolvadin’e oranla 1800’e daha yatkın olduğunu düşünüyorum, kalan grubu zaten geçmelidir, ikinci tek için Kuzen’i, az miktarda ufaltmak için Bolvadin ile ikisini değerlendirebilirsiniz.

Sonra Ormancı Dayı ve Tepe.

 

Babadöker’in iyi bir yarışını görmeden kesinlikle tek yazmamanızı öneriyorum, hele ki 1200 gibi maksimum sürat gerektiren bir yarışa, son koşusundaki eski haliyle alakası olmayan görüntüsü hiç uygun değil. İlk at tutmakla beraber bankom değil. Fratelli, Ova Kartalı ve Bailamos rakipleri.

 

Ildır Beyi’nin Cher Cheri Lady’i bozma ihtimaline karşı  -pek sanmıyorum ama kesin bozmaz da diyemiyorum – Yıldırımbey ve Ballıkaya da yazarak kapatıyorum.

 

Sehshbes’i ikinci olduğu son yarışındaki rakipleriyle uzayan mesafede kıyasını yaparak son ayak kurgusunu oluşturdum. Aynı yarışın dördüncüsü Cukka üç yüz metre uzayan mesafede anormal eksilmeyeceğini ama daha iyi bir yarış da koşmayacağını düşünerek Sheshbesh karşısında eliyorum. Benzer düşüncelere Yarissa için de sahibim ama neticede Sehshbesh’i geçmeyi başardığı için yazılması daha sağlıklı görünüyor. Kızgınöfke’yi kısaya daha yatkın bulduğum için eledim. Aradan dönüp iyi koşan, harika bir pedigri potansiyeline sahip Ege Rüzgarı mutlaka yazılmalıdır. Sonuç olarak o yarıştan elimde yine Sheshbesh, Yarissa ve Ege Rüzgarı kaldı. Dışarıdan gelenlerden Dalicim ve Anadolu Hisarı tutuyorum, beş at son ayak için bende yeterlidir.

Bol şanslar..

 

Sıralı İkili: 4.Koşu: 6 / 4,5,7

 

1.Ayak: 5

2.Ayak: 6,,4,,5,7

3.Ayak: 3,1,2,5

4.Ayak: 7,6,2

5.Ayak: 6,2,4,3,10,7,9

6.Ayak: 9,1,11,10,8


Cengiz Gürbüz