• 14 Temmuz İstanbul

Ekleme Zamanı : 4 yıl, 9 ay, 4 gün, 2 saat, 41 dakika, 29 saniye önce

İkinci koşusunda beklediğimiz çok ötesinde koşarak klasını gösteren Aynişan hemen hemen benzer şartlarda yarışın tartışmasız favorisi. Bukefalos sprint kalitesi üst düzey bir tay ve Turbo / Kızlarkızı gibi şahane bir çapraza sahip. Grup sertleşmesine rağmen Aynişan’ın ikinci koşusuna benzer bir çıkış yapabilir, az koşup bu yarışa gelmiş taylar içinde en iddialı isim olduğunu düşünüyorum. Gurbet Ateşi ve Kısrak Güzeli daha sonra şans verdiğim taylar.

 

Beceriklihan’ın temposu ,son koşusunda geçen yılki durumunun gerisinde görünen ve kazanmış olsa da bence sentetiği kaba kuma göre bir tık eksik görünen Good Curry’i zorlayabilir. Bekleme atlarına da mutlaka şans verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Sharpa kazandı kazanacak durumda, bugün kesin yazılmalıdır. Çimde bu gruba diş geçiremeyen Katma Değer bu pistte daha etkin olacaktır. Geriden yürüyen bu ikiliyi Good Curry’e yakın koşan atlara göre daha şanslı buluyorum. Kurgu koşulları gereği üç at bırakmak durumunda kaldım.

Çok geniş oynayanlar veya beşli tercih edenler Kreacher, Ulan Bator, Big Brown gibi isimlere de yer verip günün bence kilit yarışını kayıpsız geçebilirler.

 

Formunu tam anlamıyla yakalayan Curtaralo bu pistte bu rakiplerden daha güçlü bir at. Kazanmasını bekliyorum.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 7,1,2,5,6,4

2.Ayak: 3,5,9,11

3.Ayak: 1,7,3,6

4.Ayak: 3,6,4

5.Ayak: 3

6.Ayak: 8,4,5,6,1,2


Cengiz Gürbüz