• 15 Ağustos Elazığ

Ekleme Zamanı : 5 yıl, 8 ay, 4 gün, 21 saat, 15 dakika, 47 saniye önce

Mesafe özelliğinin ön plana çıkacağı ikinci ayakta en etkili performansı yapan tay tartışmasız Efsanebalta. Onun seviyesine çıkabilme potansiyeli olan iki tayı daha ilave ederek ikinci ayak sıralamamı tamamlıyorum.

Müzekker Ağa’nın 1500 yarışı etkisiz oldu ama sonraki yarışını tam bir mesafeci aksiyonuyla kazandı. Sertay’ın oğlu olmasıyla bir şans daha verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Alankoz’un bu pedigriyle neden Elazığ’da koştuğuna anlam veremeyip ilk yarışında yazmamıştım. İkinci anne Bağdagül,onu da açarsak Ajda, Birgi diye devam ediyor. En güçlü kısrak sülalelerindne birine sahip. İlk yarışının üstüne kesinlikle koyacaktır ve yine kazanması sürpriz değil.

 

Üçüncü ve beşinci ayak sıralamalarını benzer bir mantıkla oluşturdum. İki yarışta da bekleme atları Tekfordungülü ve Taşçı Pehlivan beklemeci rakiplerine hakim pozisyondalar. Geçileceklerse kaçak atlara geçilirler.

Tekfordugülü yarışının dikkat çekici detayı Altunbir’in iç start avantajına sahip olması. Altunbir, Tekçapkan’ın bile yanına çıkabilecek bir sürate sahip, Archipelagos’dan da numarayı alacağını düşünüyorum. Çok sert gitse bile Altunbir öne çıktığı zaman asla belirgin şekilde kesmiyor.

 Diğer yarışta da Delicihan için aynı şeyleri söylebiliriz.

Yani Tekforndüngülü – Altunbir; Taşçı Pehlivan – Delicihan ikilileriyle risk alınabilir.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 7,8,10,9,3,5,2,6

2.Ayak: 1,4,6

3.Ayak: 6,2

4.Ayak: 8,7,6,5

5.Ayak: 5,7

6.Ayak: 4,7,5,2,3,10,11,13,12

 
Cengiz Gürbüz