• 15 Ağustos İstanbul

Ekleme Zamanı : 5 yıl, 8 ay, 1 hafta, 19 saat, 56 dakika, 57 saniye önce

İkinci ayakta grubun bir tık üstü yarış koşan iki tane güçlü kaçak atın hamleleri yarışın sonucunu etkileyecek. Bahsettiğim isimler Karaberk ve Öncüpınar.  Karaberk üst grupta koştuğu son yarışında numaraya çıkmadan da yarışın içinde kalabileceğini gösterdi. Öncüpınar’ın ısrarı karşısında numarayı vereceğini düşünüyorum. O noktadan sonra Öncüpınar ve bekleme atlarının şansı artarken Karaberk’in şansı azalacak. Zaten mesafe limit, önünde dirençli bir Kaizbert varken 1500’e son verebilmesi kolay olmayacak.

Bekleme atlarına dönecek olursak, sentetiği ve kısayı daha iyi koşan Gençtaha ve kısada kaliteli sprinter özellikli pedigriye sahip, gördüğü iki yarışı da iyi koşan Tumbulbeyrut tutuyorum. Ufak oyunlar üç atla risk alabilir.

Mesafesini ve grubunu bulan Asilbeşir, her şeye rağmen Karaberk, zaman zaman gösterdiği kaliteyle Özayberk ve mesafesine dönen, yapışkan karakterli Arayekyi yarışın kapalısı.

 

Karadeniz Koşusu’nda Mıss Helin, Valencia, Peri Lina üçlüsünü hangi yarışı referans alarak ayırabiliriz ona bakmaya çalışalım. Benim hissi favorim Miss Helin.

Matematiksel boyutuna bakacak olursak, en önemli nokta, üç atın aynı gün koştukları Dişi Tay Deneme ve Hasan Adalı Koşularının tempo kıyaslaması. Toplamda 80 salise Valencia’nın lehine bir fark oluşurken Tay Deneme’de tempoyu Noısy, Adalı Koşusu’nda Misae sürüklemişti. İki yarışın 1000 geçişi arasında Valencia lehine bir buçuk saniyeden fazla fark var. Noısy ve Misae’nin çabukluğu arasındaki farkı Mıss Helin gayet makul şekilde kapatabilmiş. Bunun neticeye 80 salise olarak tesir etmesini ben Miss Helin’in lehine yorumluyorum. Sermayeli görüntüsünü de ekleyerek.

Sonuç olarak Mıss Helin’in üçlülerin dişilerde hegomonyasını kırabilecek güçte olduğunu düşünüyorum. Muadili bir erkek rakibi olmadığı için Rhythm Divine en büyük yarışı kazanmıştı. Dişilerde kazanan bence Mıss Helin olacak.

 

Çaltepe, önündeki rakibi yakalayıp geriden gelene direnme yarışını şahane koşuyor. 1400’de Demirturbo’yu zorlanmadan yakalayacaktır; Egeberk’e de son yarışında olduğu gibi direnip kazanacağını düşünüyorum, ikinci bankom Çaltepe.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 1,8,5,2,3,4,6,7

2.Ayak: 5,1,6,,8,2,3,11

3.Ayak: 4

4.Ayak: 2

5.Ayak: 3,8,9,1,6,12,5

6.Ayak: 5,6,2,3,4,1,9,10


Cengiz Gürbüz