• 15 Ağustos İstanbul

Ekleme Zamanı : 2 yıl, 8 ay, 1 hafta, 2 gün, 13 saat, 32 dakika, 39 saniye önce

İkinci altılı oldukça canlı görünüyor, ikramiyeyi büyük ölçüde Maiden’lar ve beşinci ayak şekillendirecek.

Bankom son yarışında olduğu gibi Altın Suyu’dur. Sprint ayarı üst düzey jokey mahareti gerektiren bir kısrak. Ya Kocakaya gibi bu tip atların uzmanı veya kendisini çok iyi tanıyan bir jokey binmeli. Furkan kendisine defalarca bindi. Altın Suyu tarzında atlarla yapılacak bütün hataları yaptı. Doğru bindiği yarışlara da atın gücü yetmedi. Sonuç olarak artık atı istese de hata yapamayacağı kadar tanıyor.

Öte yandan, kendisine rakip olabilecek atların hızlı tempoya ve birbiriyle erken mücadeleye girecek olması diğer önemli avantajı. Singapur ve Özümcan stil olarak yarışın başından sonuna birbirini rakip belleyip koşmak zorundalar. Ne Singapur Özümcan’dan yeterli avansı alabilir ne de Özümcan istediği kolaylıkta Singapur’a hakim olabilir. Altın Suyu’nun bu senaryoyu en iyi olduğu mesafede değerlendireceğine inanıyorum, bankomdur.

 

İkinci tek arayanlar Çirçuz’u tercih edebilir. Kuru çimi sentetik kalitesinde koşmasa da grubun uygunluğu göz ardı edilemez. Kazanmaya oldukça yakın görünüyor. Ana banko tercih etmememin nedeni 1200 metrenin kısa gelebilme ihtimali olup rakipleri şablondadır.

Bol şanslar…

 

1.Ayak: 5 (Altın Suyu)

2.Ayak: 10,3,13,7,6,4

3.Ayak: 7,2,5

4.Ayak: 1,,5,6,3

5.Ayak: 3,6,1,5,2

6.Ayak: 9,8,4,2,3,13,7


Cengiz Gürbüz