• 15 Aralık İzmir

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 3 ay, 1 hafta, 6 gün, 9 saat, 20 dakika, 42 saniye önce

Garavas ikinci annesi Jadın De Lilla’nın etkisiyle mesafeye yatkın, dirençli bir tay, sürati de var. Son yarışını kaçarak kazandı ve kaçma imkanı bulabileceği her yarışta bu grubun net favorisi olduğunu düşünüyorum. Ama bugün Caferağa ve Chamsp Bay ikilisinden kaçamayabilir. ( kaçsa bile tempoyu yükseltmek zorunda kalma ihtimali yüksek ). O yüzden tek yazacak kadar güvenemedim.

Dengesizlik abidesi Pepito’yu bu grupta yazmamak mümkün değil, pedigri beklentisinin minimumunu karşılasa da bu grupta el mahkum yazmak lazım. Scarface’in oğlu Can Dadaş özellikle Garavas’ın erken tempoya girmesi halinde yarışın en şanslı atı olacak. Külünk Rüzgar için 1600’e uzayan mesafede tereddütlerim var ama çok formda, onu da yazıp ilk ayağı geçebiliriz.

 

Çok zayıf bir arap Maiden’ı. Mehlika’nın torunu Arapaho’nun son yarışı fena değil, grupta az buçuk pedigri potansiyeli olan nadir atlardan bir tanesi, önce onu yazalım. Kısalan mesafede Hızlı ve Öfkeli bir parça daha iyi koşabilir. Bilgin’in oğlu Poyrazefe, çabuk ayaklı yapısıyla Ilıçlım ve güzel pedigrili İntercool üçlüsü son tercihlerim.

 

Red Rebel’a kilosu ne olursa olsun 1400’de bu atlar arasında rakip bulmak zor. Grubun  neredeyse tamamı özünde Maiden seviyesinde kalmış atlardan oluşuyor. Golden Sword’la erken takışmazsa Red Rebel bu atlara kaybetmez.

Sigorta olarak Serbeyhan’ı da yazalım çünkü o da kalan rakiplerinin oldukça önünde görünüyor ve eğer yarış gidişi Red Rebel’ı eksiltecek şekilde gelişirse Serbeyhan’ın işine gelmiş demektir. Yeni ekürisinde de ciddi bir çıkış içinde. İkisini yazıp üçüncü ayağı geçebiliriz.

 

Cankardeşler için çok bir şey söylemeye gerek yok. Geçen sene Yılmabaşar’ı yarış koşmadan geçmişti, kaba kumda rakipsiz olduğunu düşünüyorum, bankom.

 

Mesafenin 1200’e kadar düşmesiyle Aslankaya ilk at olarak düşünülmeli, boş da kalabilir diye düşünüyorum yarışta çok sert kaçacak bir tay göremedim. Lady Hatun’un son yarışı berbat olsa da kumaşı olduğunu biliyoruz, grup yine çok uygun. Orhanlarınorhanı iki Maiden’da da cazip atlar arasında bir şeyler beklenebilecek tek tay olarak gözüme çarptı. Kısa kuma yatkın ve bu seviyeler için iyi bir pedigiris var. İkinci anne Suskun hep iyi ve kısa kuma yatkın taylar veriyor, Orhanlarınorhanı da 1000/11 seviyesinde fena olmayan bir işle hazırlanmış, yazılmalıdır.

Dost Salim ve Akgündüz de yazarsak kapalı gibi görünüyor.

 

Son ayakla ilgili detaylı açıklanacak bir şey yok, mutlaka çok at yazılması gerektiğini düşünüyorum. Gücü vasat, denk ve istikrarsız atlar var, beş-altı at yazıp son ayağı mümkün olduğunca sağlama alalım.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 1,5,2,6

2.Ayak: 1,3,7,11,4

3.Ayak: 2,6

4.Ayak: 2

5.Ayak: 2,11,6,1,4

6.Ayak: 2,1,3,8,11,7


Cengiz Gürbüz