• 15 Aralık İzmir

Ekleme Zamanı : 4 yıl, 3 ay, 1 hafta, 6 gün, 13 saat, 46 dakika, 46 saniye önce

İlk ayakta grubun en etkili, aynı zamanda bu mesafeyi en iyi koşabilecek ismin Wellborn olduğunu düşünüyorum. Annesi Rose Wood, aygır kalitesi göstermiş bir isim olan Perfecto’nun da annesi  olan Happy Hour’un kardeşi. Happy Hour’un diğer yavruları ve kızlarının verdiği atlar kumda daha başarılı olmuş, pist tutuşu itibarıyla kum yatkınlığı gösteren isimler. Wellbourn her yarışında biraz daha gelişiyor, kum koşmaya devam ettiği sürece bu gelişim de devam edecektir. Özellikle son koşusundan sonra bence artık tamam diyebiliriz, 1600’ü bulması da bugünkü yarış özelinde sonuç almasını kolaylaştıracaktır zira sürate karşı koymakta zorlanacak yapıda bir tay. Sprint yarışında gelip yetiştiremeyebilir ama işin içine biraz dayanıklılık girdiği zaman Wellborn’un gücü daha net ortaya çıkacak.

Rakiplerinden Neos tipik bir Yonaguska görüntünde olup bu mesafe eksik koşması muhtemeldir. Son koşusunda bir kez bile ayak değiştirmemesi soru işareti. Criminal’in pedigrisi tamamen çim üzerine kurulu, kumda Wellborn kadar koşarsa bence şaşırtıcı bir sonuç olur. Şirin Oğlu’nun ilk yarışını, tecrübeli tayların yanında kazanacak kadar yeterli bulmadım. Benzer şekilde Trojen Fly da kazanacak görüntü vermiyor.

Sonuç olarak grubun en yetenekli 1600 metre kum atının Wellborn olduğunu düşünüyorum, bankom.

 

Normal şartlarda Baş Hükmdar’ın Kardeşcan’ı çıtır çıtır yemesi lazım. İzmir’de çok uzun süredir hazırlanıyor ve pedigrisinde kum kalitesi ziyadesiyle var. Haberkan, ikinci anne Benkar gibi esas olarak kum sınıfı veren bir aileye sahip. Sentetikteki Baş hükümdar’ı kaba kumda da kesinlikle izleyeceğimizi düşünüyorum.

Sonuç olarak, pisti de geçelim, tek rakibinin Kardeşcan olduğu bir yarışta Baş Hükümdar benim tereddütsüz banko tercihim olur.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 9 ( Wellborn )

2.Ayak: 3,4,11,7,2,1,10

3.Ayak: 2,4,6,5,,3,1

4.Ayak: 2 ( Baş Hükümdar )

5.Ayak: 5,6,,2,1,3

6.Ayak: 2,3,4,14,8,15,16,9,6,1


Cengiz Gürbüz