• 15 Aralık Kocaeli

Ekleme Zamanı : 6 yıl, 4 ay, 1 hafta, 1 gün, 19 saat, 38 dakika, 8 saniye önce
Yine uyuz bir Kocaeli programıyla karşı karşıyayız, Baba İlhami'yi gördüğüm zaman tüylerim diken diken oluyor. Eminim ki, California gibi geçilmek için benim tek yazacağım günü bekliyor. Bahir'in olmasıyla biraz daha içime sinerek yıkacağım bu sefer, bakalım umarım artık geçilir.
 
 
 
Tiraje kağıt üstnde epey sağlam bir banko gibi görünüyor. Kutlu ekrisinin kum atı yakalama ve koşma konusunda becerilerini biliyoruz. Çoğu Altınkız'ın kızları ve onun soyuna uzanan kısraklarla üretken bir hat yakaladılar, iyi de at koşuyorlar.
 
Tiraje aradan döndüğü son koşusunda, çok sayıda seri atın olduğu yarışı öne gelerek çok da zorlanmadan kazandı. Bugün mesafenin uzaması hafif dezavantaj olarak kabul edilebilir, ama grup daha uygun ve bu sefer daha kolay boş kalacak. Kalitesi ve yarış karakteriyle kazanacağını düşünüyorum, bankom.
 
 
 
Önemli bu sefer iyi start çıkışı yapabilirse My Freedom öne o kadar kolay düşemeyebilir. Gönül Kırmaz'ın numaraya ısrar edeceğini sanmıyorum ama dediğim gibi Önemli'nin olması My Freedom'a biraz çekimser kalmama neden oldu. Bu arada, My Freedom'un tendon sıkıntısı nedeniyle on bin tl gibi paraya satıldığını duymuştum. Sahip değiştirdikten sonra yüz bin lira para kazandı, Agah ile beraber senenin ikinci transfer başarısı. Bugün kaybetmesi sadece Önemli'nin bir ihtimal yapacağı iyi start çıkışına bağlı, iki tekli oyunlara risk edilebilir.
 
Gönül Kırmaz ve ağır çim İstanbul performansı fena olmayan Semih Bey geniş oyunlarda düşünülebilir.
 
 
 
Livacan'ın öne düşemediği zaman henüz çok güvenilir bir at olmadığını düşünüyorum. İç start avantajıyla, kazanmak için tek seçeneği öne gelmek olan, seri yapılı Mirhan öne düşebilirse Livacan'ı ciddi anlamda zorlayabilir. 
 
Ertecimer Kocaeli'de Bursa'ya göre bir tık eksik kaldı. fena bir tay değil, son şansı ona verelim. Kocaeli biraz para verecekse en kritik yarış burası, üç atı ayırmayıp şansımızı deneyelim.
 
Bol şanslar..
 
 
 
 
1.Ayak: 2,3,5,1
 
2.Ayak: 6,12,3,2,5,7,10
 
3.Ayak: 6
 
4.Ayak: 1,,3,2
 
5.Ayak: 4,5,3
 
6.Ayak: 13,3,5,6,9,11


Cengiz Gürbüz