• 15 Aralık Urfa

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 3 ay, 1 hafta, 6 gün, 1 saat, 45 dakika, 32 saniye önce

İlk ayağı çok atla geçmekten başka çare yok gibi görünüyor. İki ata dikkat çekip sıralamayı şablona bırakıyorum.

Aigai uzun süredir çok etkisiz koşuyor ama bugün ön grupta kolay gitme imkanı var, öne de çıkabilir, bu grupta mutlaka yazılmalı. Ayseltay grubun bu mesafede bana göre en iyi atı, onu da mutlaka yazalım.

 

Sokollo ve Ebu Emir ikilisiyle üçüncü ayak risk edilebilir. Sokollu en iyi koştuğu mesafeye çıkıyor, öne çok kolay gelip devam edebilmesiyle bu tip gruplarda Sokollo her zaman yazılmalı.

Ebu Emir’inde boş kalma şansı var, eski direncinde olmasa da sağlama almak için onu da yazıp geçelim.

Grubun kalan atlarının çoğunluğunu 1200 de tempoya uyma sorunu olan ve kumu eksik isimler.

 

Gerçek bir Cuvee yavrusu Bolt Runner Urfa’da ciddi fark yaratıyor. Zayıf grupta yine kazanmaya çok yakın.

 

Kompas son yarışıyla pisti yadırgamayacağını gösterdi ve iyi bir taya kaybetti. Bugün grup yine çok uygun, o da günün tek adaylarından bir tanesi, misli için banko yazılabilir.

Yazda, İnanlı Oğlu gibi atların anne kardeşi, Yaşarcık’ın oğlu Kartalbaba’dan iyi bir yarış gelebilir, henüz tam gücünü koşmadığını düşünüyorum, bu grupta kollamak lazım. Yalaz’ın oğlu Uçar Kaan, gelişime açık pedigrisiyle Atay Han ve istikrarlı ve yeterli yarışlarıyla Kızmaz Oğlu ikilisi son tercihlerim.

 

Archipelagos, Turbocu ve Sıraçbey üçlüsünün yarışı süratlendireceğini düşünebiliriz. Eşkbar’ın oğlu Turna Şahini için hem gidişat hem rakipler hem de nemli pist çok lehine görünüyor, kazanmaya en yakın olduğu yarışı bence bugün koşacak. Nevalehemo, Sıraçbey ve Edizhan  üçlüsünü de yazıp risk edebiliriz.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 4,2/3,5,6,7,1

2.Ayak: 8,3,5,1,9,10,12

3.Ayak: 5,3

4.Ayak: 1

5.Ayak: 9/7,12,1,8

6.Ayak: 4,2,9,8