• 15 Haziran Ankara

Ekleme Zamanı : 6 yıl, 10 ay, 1 hafta, 2 gün, 15 saat, 11 dakika, 15 saniye önce

İlk ayakta sürekli beraber koşan ve her yarış başka bir atın geldiği, son derece uyuz dörtlü uzun mesafe İngiliz grubu yine karşımızda. Yalnızca Bahather ilavesi var. Bahather’ın bu grupla kıyasını ve az çok muhtemel mesafe performansını değerlendirmeye çalışacağım. Bahather bugüne kadar, gerçek pisti olan kaba kumda hiç uzun koşmadı. Yapı olarak kısacı gibi görünse de, bu tip kısa sprint yapan ve yarış içinde kolay giden atların mesafeyi de koşabildiklerini defalarca gördük. Bahather’ın uzunu koşması da koşmaması da beni şaşırtmaz. Kolay temposuyla mesafede fark yaratabilir görüşü bende daha ağır basıyor. Bahather’ı mesafeden elememenizi öneriyorum, risk almayı sevenler tek bile deneyebilir. Grup, Bahather’ın mesafeyi tutarsa geçebileceği düzeyde, yarışın temposu da lehine gelişecek.

 

Büyük Doğu ve Eniskerem bir iki sıralamayla yarış boyu beraber gelip düzlüğe de kolay tempoda çıkacaklar. Grubun üzerinde kaliteleri ve inatçı yapılarıyla arka gruba kolay kolay geçileceklerini sanmıyorum. Kapatmak için Babaemir ilavesi de yapılabilir.

 

Habilden’in çıkmasıyla Sedatbey’in boş kalma konusunda biraz daha rahatladığını söyleyebiliriz. Tek rakibi Tatlıkotan kaldı, onu da bir şekilde arkasına alacağını ve bu mesafede yine yarışın bir numaralı atı olduğunu düşünüyorum. Başpehlivan starttan iyi çıkıp ön gruba erken sokulabilmesi durumunda en az Sedatbey kadar şanslıdır. İki atı da istediği, şartları yakaladıkları takdirde grubun epey önünde buluyorum. Tatlıkotan’dan erken kurtulabilen bir Sedatbey ya da ön gruba erken gelen Başpehlivan’dan birisi bu grubu geçmeye çok yakındır.

 

Beyaz Bulut’u bugün kaçamasa bile çok önde tutuyorum. Ersözlü’den de, diğer rakiplerinden de çok daha güçlü bir at. Monavento ve Zeus ikilisine takılmadan, yakın beklese bile kazanmaya çok yakın buluyorum,  program üzerinde bir numaralı banko önerim Beyaz Bulut.

Ersözlü, yarış gören, çabuk toparlayabilme özelliği olan ve uygun gruba çıkan Tuğra ve gelişime çok açık görüntüsüyle Transporter, Beyaz Bulut’un yarış gidişiyle ilgili sorun yaşaması halinde yarışın kapalısıdır.

 

İrem Su ‘yu geçebilecek seviyede yarış koşma ihtimali olan tek kısrak Lady Tulpar. Diğerlerinin ne yapabileceğni biliyoruz, hiçbiri İrem Su’nun son durumu seviyesine çıkabilecek atlar değil. İlk defa çime çıkan, Mythogenic’in kardeşi Lady Tulpar’a bir şans verilebilir, kritik bir yarış, İrem Su kaybederse altılı her şekilde para verir. O yüzden Lady Tulpar ilavesini denemeye değer buluyorum.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 8,,3,9,11,6,7,12,4

2.Ayak: 9,2,6,5

3.Ayak: 8,5,,4

4.Ayak: 4,2

5.Ayak: 2,,3,8,7

6.Ayak: 3,13

 
Cengiz Gürbüz