• 15 Haziran İstanbul ( Güncelleme )

Ekleme Zamanı : 5 yıl, 10 ay, 1 hafta, 3 gün, 3 saat, 44 dakika, 20 saniye önce

İshakbaba çıkınca doğal olarak Mc Gregor bankomuz oldu. Halime Hanım, Cercei, Win Star Win, Royal Navy şablona aldığım diğer atlar.



Son dönem mesafe gücüyle bu grubun üstüne çıkan Farilyalı gayet mantıklı şekilde günün ağır favorilerinden bir tanesi. 

Öte yandan son derece yavaş gelişen bir yarış olacak. İyi start çıkışı yapan atlardan Oddjob öne düşse bile numara alma hedefi olmaz, mesafe problemi nedeniyle yarışı olabildiğince kısaltmak isteyecektir. Let Me Pass start çıkışına bağlı olarak öne düşebilir ama onun da hızlı çıkamadığını ve ilk tercihinin numara almak olmadıgını söyleyebiliriz. Champ Lıon,  Volta, Radikal Baby gibi henüz stili oturmamış, deneme yarışı yapabilecek atların da start çıkışı oldukça zayıf. Goldınıadıs, Bungalow, Müfettiş geri bekleme atları. Best Spot kendi halinde ön grup arkası bekleme yapıyor.

Yarış gidişi sonucu şansı yükselen en dikkat çekici isim Alhun. Bir önceki sentetik yarışında Alhun’un hızlı pistte çok daha kolay ve akıcı şekilde aksiyon yaptığını gördük. Numara almaya da grup içinde en yatkın isim. Beklediğim şekilde öne düşmeyi tercih ederse sonlarda Farilya’ya karşı diri kalabilir. Farilyalı'nın’bekleme atlarına geçileceğini düşünmüyorum, bu yarış özelinde, kaybedecekse Alhun tipinde yarış koşan bir ata kaybedebilir.

Sonuç olarak ilk ayak sıralamam Farilyalı – Alhun şeklinde.

 

Beşinci ayakta grubun performans ve mesafe uyumu anlamında en iddialı erkek tayları İshakbaba ve Mc Gregor. Mesafe pedigrili İshakbaba üst düzey bir at olmasa da istikrarlı yapısı, grubun bir tık üstü mesafe gücüyle oldukça ön plana çıkıyor.

Mc Gregor İstanbul’da kazandığı yarışta zayıf bir grubu geçse de yarışı kendisi için çok zorlaştırıp kazanmıştı. Yani maksimumunu vermeden kazandığını unutmayalım. Yarışın başında, huyu olmadığı şekilde en dış bariyere kadar saptı. 2100 metre start yerinin önünde çimin kumla karışık şekilde bölündüğü kısa bir alan var. Mc Gregor tam oraya yaklaştığı esnada en dışa saptı. Tayın o kısımdan korkup böyle bir sorun yaşadığını düşünüyorum. Normal şartlarda gayet kolay, ip gibi dümdüz yarış yapabiliyor. Bugünkü 1900 start yeri bu bahsettiğim bölümün önünden başladığı için Mc Gregor’un bu sefer sapmayacağını düşünerek hareket edelim.

Sonuç olarak, eğer program içinde tek yazmak zorundaysak benim öncelikli önerim İshakbaba. Sağlam oyunlara Mc Gregor’u da ilave ederek büyük olasılıkla bu yarışın içinden çıkmış oluruz.

Bol şanslar..

 

 

1.Ayak: 2,8

2.Ayak: 8,11,5,10,7

3.Ayak: 3,2,1,4,11,15,9,14

4.Ayak: 2,7,5,3                                                                                                                                                

5.Ayak: 4

6.Ayak: 17,18,4,5,9,15,20


Cengiz Gürbüz