• 15 Kasım İstanbul

Ekleme Zamanı : 4 yıl, 5 ay, 1 hafta, 18 saat, 24 dakika, 17 saniye önce

Birinci ve ikinci ayak İstanbul kurgumuzun kırılma noktası olacak.

 

Kurtuluşbey – Özgünstone gruptan ayırdığım isimler. Yarışın Sarrafşah ve tercihli startla artık kaçmayı deneyeceğini hissettiren Çiftetelli arasında numara mücadelesiyle başlayacağını düşünüyorum. Bence Sarrafşah numarayı alır ve ortalama bir tempoyla düzlüğe gelinir.

Kurtuluşbey’in en etkili olduğu pist sentetik. Son koşusunda üst gruptaydı ve taylar kesmeyince gelebileceği en iyi yerde bitirdi. Bektaş’ın kantarmasıyla en tayın en iyi halini izleyebiliyoruz. Mesafe konusunda olumsuz bir şey yaşayacağını sanmıyorum, aksine öndekilerin nispeten çabuk kesecek olması lehine bile olabilir. Uyumlu jokeyiyle yine temiz bir sprint yapacağını düşünüyorum.

Özgünstone orijin beklentisini tam anlamıyla karşılamasa da Kocakaya’ya uygun sprint karakteriyle bugün önceki iki yarışına göre daha etkili olacaktır.

Sonuç olarak taylar için geriden gelenlerin şansını arttıran bir mesafe koşuluyor ve bu noktada iddialı taylar ideal jokeyleriyle koşacak, grubun yetenekli isimleri. Birinden birinin bizi kurtaracağını düşünüyorum.

 

Atiba yine kilo favorisi olarak karşımızda. Kilo avantajının karşılığını performans olarak tam anlamıyla göremiyoruz. Ben kilodan ziyade gördüğü her yarıştan sonra bir adım daha iyi koşacağını güvenerek favori tutuyorum. Yarış gidişi de lehine görünüyor.

Carrot’un son koşusu muhteşemdi, elinde net dört boy daha sermaye vardı. Kilo ve mesafenin kısalması dezavantaj görünse de, Akın biraz daha erken yürüterek, en azından mesafe dezavantajını bir nebze bertaraf edebilir. Yumuşak sahada, bu atların yanınca Carrot yazmadan oynamak istemedim.

İki atla geçeceğim.

 

Hasan Polat Koşusu zor görünse de Lupo Uno’yu boş bırakabilecek bir yarış gidişi var. Küçük ölçekli oyunlar tek bırakabilir.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 11,3

2.Ayak: 11,1

3.Ayak: 11,,9,2,10,3

4.Ayak: 2,4,1,7

5.Ayak: 2,9,3,5,6

6.Ayak: 4,5,1,3,11,7


Cengiz Gürbüz