• 15 Mart İzmir

Ekleme Zamanı : 5 yıl, 1 ay, 1 hafta, 2 gün, 19 saat, 21 dakika, 59 saniye önce

İdeal mesafesine dönen Big Eagle Girl aynı zamanda oldukça formda. Çabuk hızlanabilmesi taylığından beri yapabildiği bir şeydi, yaş aldıkça bunun mesafesini de uzatmayı başardı. Bu grubun hemen hepsine hakim bir seviyede ve yarışın net favorisi. Daha iyi olduğu mesafeye dönen İksir’den iyi bir yarış gelecektir.  Big Eagle Girl muhtemelen önüne alacağı Beyşehir Güzeli’ni istediği kadar çabuk ayıramazsa yarış tam İksir’in istediği şekilde koşulacak. İki at yeterli buluyorum.

 

İzmir programı tamamen Dream Soldier’a bağlı. İlk yarışında startta kalıp ikinci olması, Hot Chocolate gibi bir atın öz kardeşi olması tayın ikna edici yönleri. Fakat yine de fazla favori çıktığını düşünüyorum. Yine startta kalabilir, yarışa çabuk uyum sağlayamayabilir. Bütün bunlar normal olsa bile eksttra koşabilecek taylar var,  gücü yetmeyebilir. Bence geçilmez bir tay favorisi değil. Bahsettiğimiz koşuda önündeki atı yakalaması belki zordu ama arka gruba da uzun süre net net şekilde hakim olmadı.Tayın start probleminden ziyade yarışı çabuk kabul etmeme gibi bir sorunu var ki bu bence daha büyük problem. Sonuç olarak benim içime sinmeyen bir favori oldu.

Aynı gün koşan Drago da çok kabiliyetli bir tay. Tek nefeslik bir yarış hedflemiş, iyi bir rakibe denk gelince kaybetmişti. Bugün biraz daha idareli gitmeyi dener veya önde daha kolay boş kalırsa Dream Soldier’dan ciddi bir avans alabilir. İlk rakip tuutyorum. Naznara ilk yarışında eşgali ve düzlüğe kadar temposuyla dikkat çekmişti. Bitirdiği yer önemli değil. Tayın yeteneği Maiden’dan fazla; yarış görme, mesafenin uzaması, bekleme denemesi gibi değişkenlerle farklı bir at izleyebiliriz. Son olarak Mehmethan yazacağım, tecrübeli taylar içinde bence en iyisi.

 

My Sultan – Patroniçe arasında zor bir tercih var. Patroniçe sprintine başladığı an My Sultan’ı ayıracak hıza ulacaşacaktır. Önemli olan bunu nerede yaptığı. Beraber koştukları son yarışlarında aprantisi erken yürüyünce My Sultan’a tekrar canlanma imkanı vermişti.

İki atın birbirine çok ters yapısı var, Patroniçe, My Sultan’ı ayırdığı andan itibaren yüz metre sonra yarış bitmeli. Aksi takdirde yakalanması kaçınılmaz. Sonuç olarak ne olursa olsun ipler Patroniçe’nin elinde, My Sultan’ın herhangi bir hamle yapma şansı yok, rakibinin erken yürümesini beklemek zorunda. Gökhan’ın bu tip yarışlarda kalitesinden bahsetmeye gerek yok. Yüzde vermem gerekirse 70’e 30 Patroniçe diyorum. Tek yazıp yazmamak bütçenize kalmış, kendi oyunuma tek bırakacağım.

 

Beşince ayak Poyraz Dağı net favorim. Kesinlikle bu atlardan sınıf bir tay, İzmir sert çim virajında yarışı kabul edebilirse bence kazanır. Lady Adile’nin sahibiyle bir sebepten sohbetimiz olmuş, konu Lady Adile’den açılınca çim beklediklerini söylemişti. Kumda son dönem performansı, sprint karakteri de tayın çim istediğine işaret ediyor. İç start avantajı, yarış içinde hem iyi yer tutup hem kendini kollayabilmesi ve bütün bunların iç start avantajıyla birleşmesi Lady Adile'yi çok şanslı kılıyor. Yazılmalıdır. Son tercihim Long Rifle.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 4,5

2.Ayak: 5,4,10,8

3.Ayak: 1,2,3,4

4.Ayak: 2,,1

5.Ayak: 5,1,3

6.Ayak: 5,2,9,10,4,1,3,7,14,13,8,15

 
Cengiz Gürbüz