• 15 Mart Kocaeli

Ekleme Zamanı : 5 yıl, 1 ay, 1 hafta, 3 gün, 2 saat, 59 dakika, 4 saniye önce

İki yarıştır eski gücüne yakın koşan Superstar Lady bugün belirgin şekilde alt gruba iniyor. Alfa Kızı veya Lıttle Bird ile inatlaşmayıp yakın bekleme koşar veya bu ikiliden bir şekile numarayı alabilirse kazanmaya çok yakın. Yeter ki tempoya erken girip boğulmasın. Superstar Lady ana kurgumda banko olmayacak ama çok tutuyorum, yazmaya başladığımda da H yaptığım bir koşu. Kurgu anlamında beni zorlayan bir yarış oldu. Alternatif banko değil de kontro oyun teki olarak değerlendirmenizi öneririm. Zira kazandığı takdirde direkt oyun bulduracak bir banko.

 

Dördüncü ayak yarışı doğru koşturabilirsek istediğimiz sonucu alabileceğimiz bir yarış olacağını düşünüyorum. Karaibo 1400’e kadar yarışın her yerinde akışlı kalabiliyor, üstelik 1200 koşacak. Babaarif’in hemen her yarış yaşadığı start problemi ve öne yürüme sıkıntısı Karaibo’nun boş kalmasını ve bitireceği avansı almasını sağlayabilir. Aynı zamanda, sadece öne düştüğü zaman yarışı kontrol edebilen ve bunun için nispeten 1400 üstü mesafelere ihtiyaç duyan Babaarif’in işini de çok zorlaştıracaktır. Yani yarışı kaçarak bitirirse bence Babaarif değil Karaibo bunu yapmaya daha yakın.

Rakip Lokum Oğlu tutuyorum. Özellikle yaırşın erken süratlenmesi durumunda Lokum Oğlu’nun hızlı sprinti bu tip mesafelerde çok etkili oluyor. Bugün de etkili olcaktır.

Benhalil için 1200 biraz kısa, erken toparlanması gereken mesafelerde sprinti nispeten etkisiz kalabilir. Üstelik ilk kez kaba kum koşacak, akışı yavaş pistlerde süratli atlara cevap verebilmek daha da zor. Yazmamayı tercih ettim. Üstte bahsettiğim sebeplerden ötürü Babaarif de ana kurguma yazmıyorum.

 

İndian Most geç koşup sınıfını çabuk yakalayan, bu anlamda uygun grup bulabilme konusunda zorlanmayan bir at. Üstelik bunu kilo avantajıyla birlikte kullanıyor. Bugün de geçebileceği bir grup ve iç start avantajı var. Bursa performansını taşıyabilirse kazanmaya yine çok yakın, banko tercihim İndian Most.

Rinaldo’yu mesafenin kısalması nasıl etkiler tam kestirememekle birlikte bence İndian Most kadar net bir kısacı olamayacak.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 6,3,1,5

2.Ayak: 8,2,5,6,7,1,3,4

3.Ayak: 1,6,3

4.Ayak: 1,2

5.Ayak: 6

6.Ayak: 9,6,2,10,4,8,7


Alternatif

1.Ayak: 6,3,1,5

2.Ayak: 8

3.Ayak: 1,6,3

4.Ayak: 1,2,5,4

5.Ayak: 6,3,4

6.Ayak: 9,6,2,10,4,8,7


Cengiz Gürbüz