• 15 Mayıs Bursa

Ekleme Zamanı : 6 yıl, 11 ay, 4 gün, 16 saat, 27 dakika, 9 saniye önce

Çölan Rüzgarı son yarışında Raziye Ana’ya takılınca yarışı istediği gibi koşamadı. Raziye Ana çok seri yapılı, yüksek tempolara çok kolay çıkan bir at, ondan kafa almaya çalışıp direnmek bu seviye atlar için kolay değil. Ama bugün Çölan Rüzgarı için çok daha uygun bir yarış gidişi var. Stormbell’in zaten start problemi var, öne ancak yarış sonunda gelebiliyor, Pin Up ve Who İs That Chick son derece ağır yapıdalar. Green Puss ağır değil ama öndeki tempoya hiç bulaşmayıp kısa sprint yarışı yapıyor. Aynı şekilde September Wİind de geri beklemeci. Geriye Lıttle Bird ve Dilbar kaldı. Little Bir kendi halinde, her şekilde düzlüğü bekleyeni bir stile sahip ama Dilbar, Çölan Rüzgarı’na biraz sorun çıkarabilir. Kumda son kazandığı iki yarışı da yakın gidip erken yürüterek kazandığı için nasıl koşacağı konusunda emin olamıyorum. Eğer Dilbar olmasaydı Çölan Rüzgarı’nı oyunun ana bankosu olarak bırakacaktım ama şimdilik sadece alternatif bir tek olarak öneriyorum. Sıralamam şablonda.

 

Berbatov yarış kazanmak için milimetrik hesaplar yapılması gereken, son derece gıcık bir at. Eğer son iki yüze gelmeden Berbatov çalışır vaziyetteyse kaybetmiş demektir. Ancak uygun gruplu, yarışı son iki yüze kadar kolay ve iyi bir yerde getirebileceği bir yarış bulacak ki kazansın. Aslında bugün şartlar gayet uygun görünüyor, kaba kumda soru işareti olsa da eksilmeyeceğini düşündüğüm, potansiyelli Namtar hariç Maiden seviyesinde kalmış atların toplandığı bir yarış. Berbatov’u çok önde tutmakla beraber, Namtar’ın potansiyelinden çekindiğim için tek bırakmıyorum. Namtar’ı da yazarsak ufaltmak için yeterli görülebilir.

Son yarışında kıpırdayan, kısa kumda ileri gidebilecek pedigrisiyle Royal Flush, grubunu bulduğunda her zaman kazanabilecek stiliyle, kaba kuma çıkan Cuvee yavrusu Casanova ve kaba kumda değişen yavrular verebilen Wanganui River kızı Kınd Act son tercihlerim.

 

Banko tercihimi Çölan Rüzgarı ve Berbatov arasındaki gitgeller sonucu Baba Ferhat’dan yana kullanmaya karar verdim. Çölan Rüzgarı’ndan yarış gidişine çok bağımlı olması ve Dilbar faktörüyle vazgeçtim. Berbatov için de yukarıda söylediğim gibi Namtar’ın kumda eksilmeme ihtimali beni korkutuyor. Baba Ferhat’ın uzun mesafe kaba kum kalitesi olarak grubun bir numarası olduğuna eminim. Bugüne kadar hep aralıklı koştu, bazen start problemi yaşadı, yani tam potansiyelini gösterebileceği uzun kum yarışı koşma fırsatı çok az bulabildi. Son Bursa yarışını da Zülfo Kirve’nin önünde zaten çok kolay kazanmıştı. Ankara çim yarışını bakmamak lazım, kaldı ki o bile kötü değildi.

Rakiplerine bakalım, olduğu yerde tepinen stile ve düzlüğü önde görmeye mecbur olan bir karaktere sahip Pepito’dan daha iyi olduğunu düşünüyorum. Predestination da bence Baba Ferhat seviyesinde değil, İzmir’in bomboş uzun mesafe üçlü gruplarında bir istikrar yakaladı ama abartılacak bir at değil. Ontuğ’un uzunu eksik, Zülfo Kirve’yi zaten Baba Ferhat kolay geçiyor.

Bu şartlarda, birtakım jokey saplantıları yüzünden üçüncü sıraya kadar gerileyen Baba Ferhat’ı tek yazmak bana göre en mantıklı tercih.

 

Toro Toro’nun her zaman gücünü koşan, istikrarlı yapısı Bursa programını kolaylaştıran en önemli detaylardan bir tanesi. Yani bu yarışı Toro Toro’yu kim geçebilir diye düşünerek, az atlı kurgulayabiliriz. Bence iki ihtimal var,  uzunu kısa gibi olmasa da bu kadar zayıf grupta Tamerlano’dan Toro Toro’yu zorlayacak bir yarış gelebilir. Diğeri de Selahattinbey’in boş kalma ihtimali. Sadece Barrera var, onunla çok uğraşmadan numaraya gelebilirse Selahattinbey de tehlikelidir, üç at bence klapalı.

 

Son ayakta Cömert Çocuk aşırı favori çıkmış, yarışta iyi taylar var. Yenişarlı son yarışında startta kaldı, şahlanarak başlama huyu var, bunu aşabilirse iyi bir tay. Özduran’ın tam kardeşi Aykara bugün tercihli değil normal start çekerek en doğru kararı vermiş, daha iyi yer tutacaktır, abisine çok benzeyen görüntüsüyle dikkat edilmeli. Her yarış biraz daha gelişen, Atomkarınca’nın kumda ümit veren taylarından Öksüzbey de yazılmalıdır. Son ayak altılıyı para yaptırabilir, bence dört ayrımsız yazılmalı.

Bol şanslar..

 

Not: İlk ayakta Çölan Rüzgarı bankosunu tercih edenler, Baba Ferhat’ın yanına Pepito ilavesi yaparak biraz daha sağlam tutabilir.

 

1.Ayak: 9,,1,7,3,2,4,8

2.Ayak: 1,5,,6,7,4

3.Ayak: 6

4.Ayak: 5,1,4,2,6

5.Ayak: 5,4,3

6.Ayak: 4,11,3,8

 
Cengiz Gürbüz